ICV-EUiA greixa la seva maquinària electoral en el Baix Llobregat

Imprimeix

La passada setmana es van presentar set candidats ecosocialistes, mentre que aquest seran un total de cinc alcaldables corresponents a Cornellà, Sant Joan Despí, Olesa de Montserrat, Begues i Sant Feliu.

Setmanes molt intenses per la formació ecosocialista. La candidatura d’ICV ha presentat durant al llarg de la setmana passada fins a sis alcaldables dels municipis d’Esplugues, Viladecans, Sant Andreu de la Barca, Molins de Rei, Corbera, Castelldefels i El Prat de Llobregat.

La Sala Pau Sans i Guitart del Casal de Cultura Robert Brillas es va omplir de gom a gom en l'acte de presentació de Lídia Ibáñez, que va servir també per firmar l'acord entre Iniciativa per Catalunya Verds, Moviment d'Esquerres i Alternativa Socialista per presentar-se conjuntament a Esplugues i treballar conjuntament al llarg de la legislatura. La candidata va presentar una llista que “combina continuïtat i renovació”. La número dos serà l'Elisabet Milà que també és regidora, el tercer lloc serà per al Juan Serrano i després s'incorporen tres persones joves de tall independent: Laura de la Orza, el Crisitian Dominguez i l'Estefania Zafra.

D’altra banda, la sala Gòtica de Molins de Rei, i davant de més de 100 persones, la no 2 de la candidatura de la coalició d’IxMdR–MES (Sumem per Molins de Rei), Júlia Fernández, va conduir l’acte de presentació de la formació política local. Es va presentar una llista “renovada combinant experiència, joventut i innovació, composta paritàriament per dones i homes de diverses edats i residents a diferents barris de la vila, amb distintes professions i interessos socials en l’àmbit educatiu, cultural, sindical, sanitari, de l’administració pública, etc”. Pere Garcia serà el cap de llista.

A Castelldefels serà Candela López la que liderarà la candidatura Movem Castelldefels, format per la unió d’ICV-EUiA, Mes, Equo i Entesa. López és l’actual regidora del grup d’ICV-EUiA i coordinadora comarcal d’ICV en el Baix Llobregat. La llista tracta de ser “una aposta de govern, amb 25 candidats i 10 suplents compromesos amb la defensa de la sanitat i de l’educació pública, al dret del treball i a un habitatge digne, al desenvolupament econòmic i verd, de participació ciutadana i de transparència, i tot amb més democràcia i defenent el dret a decidir”, destaca el comunicat de la formació. A la llista destaca l’exdiputat al Parlament de Catalunya, Jordi Miralles, i Ramon Morera, ex del PSC i regidor amb el partit socialista des de 1991 fins al 2011.

Polítiques socials, la lluita contra l'atur, l'educació i la cultura com a fonaments de la societat i la construcció de comunitat són els eixos del programa amb el qual es presenta a les pròximes eleccions municipals ICV-EUiA al Prat. L'Auditori del Cèntric va ser l'escenari de la presentació de les 28 persones candidates. Durant la seva intervenció, Lluís Tejedor, que es presenta a la reelecció com alcalde de la ciutat, va destacar la qualitat dels serveis i dels equipaments de la nostra ciutat com una eina potent per fer front a les desigualtats, i va assegurar que "la pobresa és la conseqüència de la crisi, però les causes són les desigualtats que generen els poderosos, i aquesta és la nostra lluita".


Aquesta darrera setmana també es van presentar Cesca Muñoz a Sant Andreu de la Barca; Antonio Moreno, a Corbera de Llobregat i l’alcaldable per Viladecans, Jose Luis Atienza.

Agenda

D’altra banda, aquesta setmana es tancarà amb quatre presentacions més. El Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà de Llobregat serà l’escenari aquest divendres 24 d’abril, a partir de les 19 hores, de la presentació d’Arnau Funes com alcaldable de la ciutat baixllobregatina. Participaran els diputats al Parlament de Catalunya, Joan Herrera i Joan Mena.

El mateix dia, a les 19.30 hores Jordi San José, actual alcalde de Sant Feliu de Llobregat, presenta la seva candidatura al Casal de la Gent Gran. A l'acte intervindrà el candidat, conjuntament amb les 29 persones membres de la candidatura, així com Dolors Camats, coordinadora nacional d'ICV i diputada al Parlament de Catalunya; i Joan Josep Nuet, coordinador d'EUiA i diputat al Congrés.

També divendres, Movem Olesa, amb la seva cap de llista Meritxell Arenas, presenta la candidatura a la Plaça de l’Oli de la localitat del Baix Llobregat Nord. L’acte començarà a les 18.30 hores.

L’Escorxador de Begues serà escenari, el pròxim diumenge 26 d’abril a les 12 hores, de la presentació del candidat Ramon Guasch, on farà balanç i presentarà la llista per a les pròximes eleccions municipals.

I per últim l’Auditori Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí acollirà també diumenge 26 d’abril, a partir de les 18 hores, l’acte de presentació de la candidata per ICV-EUiA, Margi Gual.

Redacció / Foto: ICV-EUiA