×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 627

El PSC demana la retirada del cartell de la Fira de la Cirera a Torrelles

Imprimeix

Els socialistes consideren que el missatge que transmet a la ciutadania “no és l’adequat per promocionar una festa i com a reclam turístic i econòmic del municipi”.

En una societat avançada com la nostra els valors de la igualtat i el respecte ver les dones haurien de ser una obvietat. Malauradament el cos de la dona continua essent un reclam publicitari. Tant és si volen vendre un cotxe, un concert o una festa de la cirera; posem una dona una mica insinuant i tot funcionarà.

La presència d’una dona com a reclam publicitari ha aixecat polèmica. Aquesta vegada ha estat l'ajuntament de Torrelles de Llobregat, a través del cartell guanyador de la 35a Festa de la Cirera “on es mostra una noia, pujada a una calaixera, ensenyant el maluc i alguna cosa més, sostenint unes cireres”, segons el PSC.

"No entrem a valorar la qualitat del cartell ni la capacitat artística de la seva autora, simplement creiem que una administració pública i més per promocionar una festa i reclam turístic i econòmic del municipi, hauria de tenir més cura amb el missatge que transmet a la ciutadania", ha explicat el portaveu i candidat socialista a Torrelles Joan Carles Martínez. Tal com ha explicat Martínez, el PSC "treballa a fer l'esforç a no caure en els paràmetres masclistes que ens envolten", i en aquest sentit ha lamentat que l'ajuntament de Torrelles "mostri una carència tan evident d'aquesta preocupació social."

La secretària d'igualtat del PSC del Baix Llobregat, Gisela Navarro ha afegit al respecte que "no poden ser les administracions públiques les que perpetuïn el cos de la dona com un aparador d'atracció. Les dones no som un objecte, o és que us imagineu un home sostenint una cirera amb els pantalons caient?", ha explicat.

Des del PSC del Baix denuncia aquestes pràctiques, i animar a l'ajuntament de Torrelles a retirar el cartell i apostar per treballar per assolir la igualtat de drets entre dones i homes, un camí en el qual encara queda molt per fer i que no s'assolirà si tolerant que una dona sigui tractada com un objecte.

Redacció / Foto: Ajuntament del Prat