Meritxell Arenas encapçala la candidatura de Movem Olesa a les Municipals

Imprimeix

La formació política local està integrada per ICV d'Olesa, i persones vinculades al cercle de Podemos i a moviments socials.

ICV d’Olesa de Montserrat ha anunciat que es presentava a les eleccions municipals després de la incertesa generada arran el trencament del seu pacte amb el Bloc Olesà i EUiA, amb els quals inicialment havia anunciat que es presentaria conjuntament a les Municipals del 24 de maig. La candidatura a la qual s’integra ICV té la denominació de Movem Olesa, i tindrà com a cap de llista l’actual coordinadora d’ICV d’Olesa, Meritxell Arenas. Jordi Cornellas, l’actual regidor de l’Entesa, serà el número 2, i la secretària general de Podemos a Olesa, Almudena Toledo, la número 3. La defensa de la justícia social, l’impuls de les polítiques amb perspectiva de gènere, una participació ciutadana “real i integral” i la defensa de la sostenibilitat, el Medi Ambient i els animals són els quatre eixos bàsics de la nova formació política local.

La decisió es va prendre per consens en l’assemblea oberta de Movem que es va celebrar diumenge passat. Segons ha detallat Meritxell Arenas, ICV tenia clar que no es volia presentar sola a les eleccions, tot i que sí conjuntament amb altres forces d’esquerres, com finalment ha estat. La cap de llista de Movem Olesa assumeix “amb responsabilitat” i molta il·lusió el repte de ser la cap de llista de la formació, després d’anys en una segona línia política, dins ICV d’Olesa, i vinculada als moviments socials locals.

Pacte o acord amb el Bloc Olesà 

Pel que fa a un futur possible pacte o acord amb el Bloc Olesà, i després del trencament amb l’actual partit de govern a Olesa, Arenas ha manifstat que, perquè fos possible, “haurien de canviar moltes coses en l’organització interna del Bloc Olesà, en qüestions de democràcia i transparència.”

Redacció / Foto: Ajuntament d’Olesa de Montserrat