ICV i Bloc Olesà-EUiA trenquen relacions i posen fi a la seva aliança

Imprimeix

Les dues formacions polítiques d’esquerra concorreran de forma separada a les pròximes eleccions municipals.

Un comunicat de l’agrupació local d’ICV ha fet públic i oficial el seu desacord amb el Bloc Olesà-EUiA i el trencament d’ambdues formacions per aconseguir un projecte polític unitari on donés cabuda a les diferents sensibilitats d’esquerres existents a Olesa de Montserrat: “s'han produït dos fets deslleials que han trencat la confiança d'Iniciativa cap al Bloc”, segons explica el comunicat. D’aquesta manera, la voluntat de concórrer plegats a les eleccions municipals del mes de maig ha acabat de les pitjors de les maneres.

Des d’ICV s’acusa el Bloc Olesà de “poca transparència i falta de democràcia interna” en l’elecció de les persones que havien de formar la llista electoral, un fet que, segons el comunicat, es va fer evident en la negativa “rotunda i innegociable d'un sector del Bloc” perquè l’actual regidor de l’Entesa, Jordi Cornellas, formés part de la llista única.

Des del Bloc Olesà, la candidata a l’Alcaldia, Pilar Puimedon, assegura que els membres de la llista es van elegir democràticament amb una votació. Puimedon explica que, en el seu moment, l’assemblea va elegir una comissió de candidatures que, a l’hora de votar la incorporació del membre de l’Entesa-ICV, Jordi Cornellas, en un lloc determinat de la llista, “la majoria va votar que no”, un fet que, segons Puimedon, va provocar que els representants d’ICV “s’aixequessin i abandonessin la reunió”. A més, per a Puimedon l’anunci de trencament fet des de l’Entesa després de la votació, és una “no acceptació d’un procediment absolutament democràtic”. Des del Bloc Olesà s’assegura que la votació en contra que  Jordi Cornellas ocupi un lloc destacat a la candidatura, respon al criteri que es vol a l’hora de configurar la llista electoral que es basa, principalment, “en perfils i renovació i no pas en les persones". La ruptura ha posat en evidència, també, el malestar d’ICV pel fet que el Bloc Olesà s’hagi registrat recentment com a partit polític “sense haver-ho comentat.”

Més enllà d’alterar el mapa polític municipal,la ruptura tindrà també conseqüències en l’àmbit supramunicipal en el moment de configurar els plenaris de Consell Comarcal i Diputació de Barcelona.

Redacció / Foto: Ajuntament d’Olesa de Montserrat