ERC es presentarà als trenta municipis baixllobregatins

Imprimeix

La trobada municipalista republicana a Gavà el cap de setmana passat certifica la configuració de llistes electorals a la totalitat de la comarca per primer cop des de la transició.

Gavà va acollir aquest cap de setmana una jornada municipalista amb el títol “polítiques republicanes per un #nouBaix Llobregat” organitzada per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) del Baix Llobregat i l’Hospitalet on han participat un centenar de persones, entre les quals regidors, alcaldables i membres de les llistes electorals.

La jornada

La trobada va servir per debatre els principals reptes i necessitats de les poblacions de la comarca que seran, alhora, els eixos comuns dels respectius programes electorals a les eleccions municipals del 24 de maig.  Es va parlar i debatre en profunditat amb experts, membres d’associacions i entitats sobre la cohesió social, l’emprenedoria i la creació de treball, la sostenibilitat, l’habitatge social, i la democràcia participativa, la transparència i el bon govern als ajuntaments.

El President d’ERC del Baix Llobregat i L’Hospitalet, Jordi Albert, va inaugurar la jornada fent referència als valors republicans de la formació i a la necessitat de posar en pràctica des dels consistoris els valors del republicanisme es basen en el repartiment del poder entre les persones d’una comunitat i en la implicació d’aquestes en el govern del seu poble o ciutat”. A més, va animar que el partit sigui el referent d’aquelles persones que tenen com a objectiu millorar les condicions de vida del conjunt de la població: “Esquerra Republicana vol esdevenir el referent polític de les persones compromeses amb els seus pobles i ciutats, i amb la millora de les condicions de vida de la gent que pateix les conseqüències de la crisi econòmica que estem vivint des de fa molt de temps. També va parlar del procés i va fer referència a “la presència d’alcaldes i regidors independentistes després de les eleccions municipals en els pobles i ciutats del Baix Llobregat serà indispensable per assegurar que el procés cap a la constitució d’un nou estat dins de la Unió Europea continua i es ratifica amb les eleccions al Parlament de Catalunya del mes de setembre.”

Esquerra Republicana va confirmar també que hi haurà llistes electorals d’ERC, o associades, a la totalitat de pobles i ciutats del Baix Llobregat, cosa que no ha succeït en cap elecció municipal des de 1979. A més, la formació aspirar a superar amb escreix els 34 regidors obtinguts el 2011 i a ser decisius en la governabilitat dels pobles i ciutats de la comarca.

Redacció / Foto: ERC Baix Llobregat