Cornellà de Llobregat aplega a tots els caps de llista d’ICV-EPM

Imprimeix

La coalició municipalista, a la que s’hi afegeix EUiA i diferents candidatures locals d’esquerres, es presentarà a tots els municipis de la comarca i reclama treballar pels drets, la dignitat i la democràcia en les properes eleccions municipals.

El passat divendres es va realitzar a Cornellà de Llobregat una trobada de caps de llista d’Iniciativa per Catalunya Verds i les Enteses de Progrés Municipal de les diferents poblacions del Baix Llobregat. ICV-EPM ha apostat per gent amb experiència encapçalant candidatures de la coalició i també per noves incorporacions de persones provinents dels moviments socials i del món del treball.

Repeteixen els alcaldes de La Palma, Sant Feliu i el Prat (Xavier González, Jordi San José i Lluís Tejedor) i es presenten per primer cop, com a caps de llista, Josep Puigdengolas a Sant Boi de Llobregat; Candela López a Castelldefels; Francesca Muñoz a Sant Andreu de la Barca; Pere García a Molins de Rei; Emmanuel Ortí a Esparreguera; o José Simón a Martorell.

Estan pendents de tancar el format de les candidatures a Vallirana, Esplugues, Cervelló, Santa Coloma de Cervelló, Abrera, Olesa, Torrelles i Gavà on s'està intentant sumar a més gent provinent de diferents sectors de l'esquerra.

El coordinador comarcal d'ICV i cap de llista a Cornellà, Arnau Funes, ha volgut reconèixer la feina feta per les persones que han encapçalat les llistes municipals aquest mandat i agrair a les persones que es presenten per primera vegada. "En un moment de crisi i de qüestionament de la política en general, és d'agrair que hi hagi gent disposada a defensar els interessos dels seus veïns i veïnes. La gent d'ICV-EPM som sobretot això, gent normal, veïns/es preocupats/des pels seus barris, pels municipis i la seva gent."

"ICV-EUiA-EPM es presentarà als 30 municipis de la comarca sumant amb forces d'esquerres i municipalistes. Som gent que apostem per la radicalitat democràtica i alhora pel rigor en la proposta. És important no enganyar a la gent. En aquests moments cal parlar del que poden fer els Ajuntaments, i sobretot de dignitat, de drets, dels problemes dels municipis i de la seva gent. Aquí no és debat ni d'Independència ni de Casta. Volem construir ciutats i viles des de la proximitat i volem municipis més d'esquerres per transformar la realitat dura. No volem que el PP o CiU accedeixin a les alcaldies de la comarca si hi ha majories d'esquerres alternatives, i per això fem una crida a totes les forces que es reclamen de "progrés" per evitar que a llocs com Castelldefels, Molins o Pallejà hi torni a governar la dreta ha manifestat Funes.

Redacció / Foto: ICV-EPM