Miquel Iceta: “Fa temps que Mas no sap on va, ni amb qui anar”

Imprimeix

El Primer Secretari dels socialistes catalans i l’alcalde i candidat, Antoni Poveda, van participar en la tradicional Calçotada organitzada per al PSC a Sant Joan Despí.

Més de 700 persones van tornar a omplir el Poliesportiu del mig de Sant Joan Despí per a participar en la Calçotada, una cita anual organitzada per al PSC -és la quinzena edició-. Entre els convidats cal destacar la presència de Miquel Iceta.

El Primer Secretari del PSC va assegurar en la seva intervenció que “fa temps que Mas no sap on va, ni amb qui anar” insistint que “Catalunya necessita un full de ruta seriós”. En aquest sentit, el líder socialista va dir també que les eleccions de setembre “han de servir perquè Catalunya tingui un govern que porti al país a un futur de més prosperitat i justícia”. Miquel Iceta va expressar el seu suport al candidat a la reelecció, Antoni Poveda, i va insistir en el fet que realment li cal a Catalunya és que els partits debatin sobre les coses que realment importen: “que parlem de programes, de si serem capaços de preservar la sanitat i l’educació públiques, de si serem capaços de tenir una fiscalitat més justa, de si serem capaços de rellançar l’economia i crear ocupació... i els que volem canviar la relació entre Catalunya i la resta d’Espanya, dir com ho pensem fer. Des del nostre punt de vista, el camí segueix sent una reforma constitucional en la perspectiva que hi hagi una nova majoria a partir de les eleccions generals de finals d’aquest any.”

El candidat

Aquesta quinzena edició de la calçotada ha coincidit amb la celebració del 8 de març: dia internacional de les dones, motiu pel qual el candidat i alcalde Antoni Poveda ha recordat que “homes i dones no som iguals però hem de tenir els mateixos drets i les mateixes obligacions, i és una evidència que això no és així encara”. Poveda va recordar que es va aconseguir avançar molt en la lluita per la igualtat amb el govern de Zapatero, però que als darrers anys “els governs de dretes han retallat drets i ens han fet tornar enrere”. Poveda va recordar que al PSC al capdavant del govern municipal no li avala “les paraules sinó la feina feta”. El candidat a la reelecció de l’alcaldia de Sant Joan Despí va explicar també que “crec en les administracions públiques i en la política”, per això, va dir que parlem de justícia social i de dignitat. Doncs per mi, dignitat és que un nen que no té recursos per pagar un menjador pugui accedir a una beca, que si necessita reforç escolar l’ajuntament pugui facilitar professors i professores per ajudar-lo, que la gent gran puguin tenir telealarma, que qui no té accés al treball tinguin plans d’ocupació o que la ciutat tingui els serveis que necessita, això és dignitat”. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que són els ajuntaments, com administracions més properes als ciutadans, els que estan suportant les retallades i cobrint els buits que deixa la Generalitat, com per exemple amb la manca de pressupost per a les escoles bressol, “han passat de destinar milions a les escoles bressols, el 2010 , als pressupostos de CiU i ERC per al 2015, amb 0 euros dedicats a l’educació de 0 a 3 anys”. Per últim, Poveda va recordar que el seu compromís de cara a les pròximes eleccions municipals serà “continuar treballant per i per als ciutadans i ciutadanes, per als que sentim que el que importa és estar al costat de les persones, sentir la ciutat, sentir Sant Joan Despí.”

Final del formulario

Redacció / Foto: PSC Baix Llobregat