El Ple de Sant Just dóna suport a les entitats davant els canvis legislatius

També es va aprovar el Pla de Prevenció de Drogodependències 2015-2019 per unanimitat.

En el Ple corresponent al mes de febrer va aprovar la moció presentada per l'Equip de Govern (PSC, ICV i Junts per Sant Just) i CiU, de suport a les entitats de Sant Just Desvern davant del canvi legislatiu, en matèria fiscal i de transparència, impulsat pel govern espanyol. Va votar en contra el PP (sense posicionament de vot del partit VD perquè el seu regidor es va excusar). Els regidors de l'Equip de Govern que van intervenir van explicar que els controls ja existeixen i que totes les entitats han de justificar en què gasten els diners públics que reben, i que aquests canvis legislatius l'únic que fan és dificultar la tasca social, cultural i esportiva que desenvolupen tots aquests col·lectius afegint burocràcia i despeses al seu funcionament. També es va lamentar que es tracti amb els mateixos criteris a entitats amb molts socis i que mouen molts diners que a entitats molt petites. 

El Pla de Prevenció de Drogodependències 2015-2019 es va aprovar per unanimitat de tots els partits presents. El Pla basa les seves actuacions en un diagnòstic realitzat en clau local a través d'entrevistes a professionals del municipi i a grups de joves, mitjançant les quals s'ha detectat una baixa percepció de risc per part de les persones consumidores, i hi ha poca motivació per deixar el seu consum. Davant d'aquesta realitat, el Pla preveu sis eixos d'actuació en àmbits com l'educació, l'entorn laboral, el control de l'oferta o el benestar i la salut. En total, s'han definit unes 45 actuacions en els pròxims 5 anys que impliquen un treball en equip del conjunt de professionals afectats, així com d'entitats i col·lectius ciutadans.

A més, es van aprovar per unanimitat, el reconeixement de la bonificació de l'IBI per l'interès cultural de l'Ateneu i l'interès social de les activitats sociosanitàries de la Residència Vitalia i del Complex El Mil·lenari. 


Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix