×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 627

El Sí Sí arrasa a la Consulta Popular celebrada ahir a Olesa de Montserrat

Imprimeix

Van participar un total 2.954 persones, un 16,93% del cens, de les quals 2.793 (94,5%) van votar sí a les dues preguntes i 99 (3,35%) hi van votar no, mentre que la resta de vots emesos (62) es reparteixen entre diverses opcions.

Els olesans que van votar ahir a la consulta van poder decidir, per una immensa majoria, que els terrenys del pla de Can Llimona es mantinguin com a agrícoles, i que es “protegeixin” els terrenys on hi ha el camp de futbol, que segons el Pla general actual, poden ser destinats a la construcció d’habitatges amb algun tipus de protecció, de manera que només es pugui destinar a equipaments. La resposta de la ciutadania va ser contundent; de les 2.954 persones que van exercir el seu dret a vot, 2.793 ho han fet per mantenir la qualificació agrícola al pla de Can Llimona i perquè no es puguin construir pisos al terreny on hi ha el camp de futbol.

Una resposta que l’Ajuntament d'Olesa de Montserrat haurà d’escoltar i plasmar-la, tal com es va comprometre l’alcalde d’Olesa, Salvador Prat, en el nou Pla General del municipi. De fet, l’opció guanyadora d’aquesta consulta popular va ser la que defensava el partit que governa a Olesa, el Bloc Olesà, que fins i tot va fer campanya pel Sí Si al costat d’altres entitats olesanes com el Centre Muntanyenc i de Recerques o l’Arrel Acció Cultural.

L’alcalde d’Olesa, Salvador Prat, va fer una valoració molt positiva d’una jornada que la va qualificar “d’històrica”. Per a Prat, Olesa va donar un “exemple de democràcia participativa i va fer història amb una consulta d’aquestes característiques”. Al llarg de tot el dia les cues es van succeir per votar en una de les quatre meses electorals ubicades al vestíbul de la Casa de Cultura. La jornada es va celebrar sense cap tipus d'incidència.


Redacció / Foto: Ajuntament d’Olesa de Montserrat