Arnau Funes es presenta com a candidat d’ICV-EUiA a l’alcaldia de Cornellà

Imprimeix

Durant l’acte “Movem Cornellà” va donar a conèixer els seus 10 compromisos pels 100 primers dies del pròxim mandat municipal.

En un acte públic celebrat divendres passat 13 de febrer al nou Centre Cultural de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat Cornellà, la coalició roig i verda va presentar els seus primers candidats i els seus 10 compromisos pels 100 primers dies del pròxim mandat municipal.

Els actuals regidors de l’Ajuntament i candidats per les eleccions municipals de 2015, Sergio Gómez i Anna Caminals van explicar que la candidatura està oberta a la incorporació d’altres col·lectius i de gent independent i van presentar els deu compromisos de la coalició: l’activació d’un Pla de Rescat Social, d’un pla d’emergència contra l’atur, la declaració de Cornellà ciutat lliure de desnonaments i la creació d’un Fons Social d’habitatge, l’increment de la lluita contra el canvi climàtic, la pobresa energètica, la recuperació de la llera del riu, la tarificació socials dels serveis municipals i la lluita contra les retallades o la defensa democràtica del dret a decidir-ho tot.

Amb el suport de Mena i Coscubiela

L’acte va comptar amb la participació de Joan Mena, diputat al Parlament de Catalunya, i de Joan Coscubiela, diputat al Congrés dels Diputats, que van reivindicar el caràcter lluitador, innovador, rigorós i constant de la gent de Cornellà i de la candidatura que encapçalarà Funes. “La lluita per la dignitat, pels drets socials i per la democràcia estan en aquesta candidatura com en cap altra” va reivindicar Mena, idea que va remarcar Coscubiela al presentar Arnau Funes com a candidat a l’alcaldia.

Rigor, energia, innovació i diàleg

Arnau Funes Romero, treballador social de 38 anys i veí del Pedró, va concloure l’acte amb l’explicació del que és per ICV-EUiA la Cornellà justa, democràtica i sostenible. “Volem construir una candidatura basada en el rigor, l’energia i la capacitat d’innovació i de diàleg. No espereu una candidatura que basa la seva proposta en les mitges veritats, les mentides, les difamacions i els insults” va iniciar Funes la seva intervenció. El cap de llista va assegurar que “tampoc us vendrem simulacres, perquè som conscients de la ciutat que tenim i del que de debó pot fer l’Ajuntament. Confiem en la nostra ciutat i creiem que l’Ajuntament pot fer encara més”.

Funes Romero va remarcar que el principal problema de Cornellà és l’atur i que centenars de famílies estan en la pobresa. “Ens rebel·la una ciutat que assumeix que molta de la seva gent de més de 50 anys no tornarà a treballar, que accepta que les seves dones es quedin a casa per cuidar d’avis i nens/es, que cada cop té més treballadors/es que tot hi tenir feina no arriben a finals de mes, i que veu com molta de la seva gent jove ha de marxar fora per guanyar-se la vida” i va afegir que “deu ser dur canviar de xip després de 30 anys de majories absolutes del PSC, però cal una Cornellà més democràtica, que entengui que la seva ciutadania és gent crítica, que té opinió i que vol que li expliquin les coses i prendre decisió. Volem un Ajuntament i un Alcalde que acompanyi les lluites ciutadanes no que s’apropiï d’elles. Cal un canvi de rol dels regidors/es, en especial dels que governen, per entendre que cal construir comunitat i reforçar el capital social de la nostra ciutat. El clientelisme, l’època en que tots els presidents d’entitats de Cornellà havien de votar al PSC, el model s’ha esgotat”. Va cloure la seva intervenció dient que “l’alternativa sòlida, coherent d’esquerres a Balmón i el PSC està a l’equip municipal d’ICV-EUiA”.


Redacció / Foto: ICV-EUiA Cornellà