L’Ajuntament de Castelldefels presenta els pressupostos del 2015 més socials

Imprimeix

Contemplen per primera vegada la creació d’un pla d’ocupació i una partida per a desnonaments, i s’augmenta un 82’97 % la partida destinada a Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació i un 19’13 % la que es dedicarà a Serveis Socials.

Els pressupostos per enguany ascendeixen a un total de 59.438.530,06 euros, un 8’32% més que els de l’any passat. Tots els grups han aprovat per unanimitat una esmena a la totalitat d’aquests pressupostos, signada per tots els grups polítics. Per primera vegada el pressupost de l’Ajuntament de Castelldefels inclou una partida dedicada al desenvolupament d’un Pla d’Ocupació que es xifra en 200.000 euros.

Aquest pressupost consolidat contempla a més l’amortització de préstecs a creditors, dels quals l’Ajuntament ja havia cobert amb més de 700.000 euros i l’augment de la partida que es destina a subvencions a autònoms i empreses. També es dotarà de 50.000 euros al projecte de la incubadora d’empreses que ha instal·lat l’agència espacial europea al Campus de la Mediterrània.

L’alcalde de Castelldefels ha destacat d’aquest pressupost que “en aquest mandat el govern ha augmentat la partida per a persones amb discapacitat un 300% i les ajudes a acció social han crescut més d’un 200%, la qual cosa demostra que la nostra prioritat són i continuaran sent les persones”. Per a l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, es tracta d’un pressupost “amb el qual garantim la prestació dels serveis públics i fent un esforç en àrees prioritàries com són les que atenen a persones sense feina i a la gent més necessitada, ajudant a que les empreses de Castelldefels puguin crear llocs de treball i mantenint l’esforç en les àrees de gent gran, salut i educació; es tracta d’un pressupost realista que respon a les necessitats dels nostres ciutadans.”

Així mateix, el pressupost per aquest any inclourà una quantitat destinada a pagar llibres de text a famílies necessitades, la dotació per a la partida dedicada a la gent gran augmenta un 30 % respecte a l’any anterior i es redueix un 10’5 % la partida dedicada a festes. Per la seva banda el regidor d’Hisenda, Màxim Costa, ha destacat que “aquests pressupostos són l’expressió més clara de la solidaritat cap a la nostra ciutat”. Costa ha afegit que “aquest govern ha aconseguit establir el deute en un 68 % per sota dels ingressos.”

Redacció / Foto: Ajuntament de Castelldefels