Margi Gual: “Tinc el desig de transformar el món perquè sigui cada cop millor”

La nova cap de llista d’ICV-EUiA per Sant Joan Despí va presentar la seva candidatura al Centre Cívic Les Planes.

El Centre Cívic de Les Planes va acollir l’acte de presentació de Margi Gual com a cap de llista de la coalició ecosocialista a la localitat baixllobregatina, de cara a les eleccions del pròxim 24 de maig. Un acte que va comptar amb la presència dels coordinadors nacionals d’ICV, Dolors Camats i d’EUiA, Joan Josep Nuet.

Davant de prop de 200 persones, Elena Embuena, actual Tinenta d’alcalde d’Acció Social i Polítiques d’Igualtat, va exposar la seva voluntat de deixar de ser cap de llista tot explicant que “la gent d'ICV-EUiA demostrem que fem les coses diferents”. EUiA renova també la seva candidatura amb Toni Pérez Blanch al capdavant.

En la seva intervenció, Embuena va fer un breu resum del procés de confluència que s’havia iniciat abans de l’estiu i que, malgrat que no ha reeixit, ha donat peu a què la coalició no descarti incorporar a la seva candidatura aquelles persones, organitzacions o moviments que puguin tenir la voluntat de ser-hi. Aquest ha estat un dels motius per iniciar la campanya movemsantjoandespi que pretén generar un cens d’electors i electores amb la possibilitat d’elegir i ser elegits o elegides per formar part de la candidatura.

En Joan Josep Nuet, en la seva intervenció, va parlar sobre l’any electoral que serà aquest 2015, amb les eleccions autonòmiques a Andalusia, les municipals, les del Parlament de Catalunya del 27 de setembre i, finalment, les generals i, com aquest fet, ha de generar canvis on les esquerres hi tindran un important paper.

Seguint els valors de movemsantjoandespi -lluita, compromís, futur i justícia-, Dolors Camats va fer una intervenció sobre com les persones que formen part de la coalició d’ICV-EUiA no han deixat mai de lluitar per la gent que més ho necessita i que aquest compromís segueix vigent. Camats també va comentar que el futur de les esquerres és "poder arribar a sumar voluntats i crear sinergies per afrontar tots els reptes."

La candidata, Margi Gual, va iniciar la seva intervenció dient que “tinc un desig i un somni, el desig és transformar el món perquè sigui cada cop millor” i així va anar desgranant tot el que ha fet al llarg de la seva vida a nivell personal i professional per aconseguir aquesta transformació i com el pas que ha fet políticament, presentant-se com a cap de llista, està en aquesta línia perquè “no vull el poder per sí mateix, però sí que vull governar, ja que no ens podem instal·lar només en la queixa i el qüestionament sinó que cal estar en els llocs on es prenen les decisions.”

D’altra banda, Gual va donar la paraula a algunes persones del públic, entre elles a Carles Riba, primer alcalde democràtic pel PSUC a la localitat i a Julio Jiménez com a líder veïnal. Va acabar el seu discurs tot dient “i el meu somni és arribar a ser l’alcaldessa de Sant Joan Despí, per donar resposta al que realment necessita la gent de la nostra ciutat.”

Redacció / Foto: ICV-EUiA Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix