Víctor Gibanel nega la seva participació en els fets del 4F

Imprimeix

El cap de la policia local de Gavà ha desmentit les informacions sobre la seva participació arran de l’emissió del documental “Ciutat Morta”, mentre que l’alcaldessa ratifica la seva confiança.

Avui ha estat un dia molt intens a l’Ajuntament de Gavà. L’inspector en cap de la Policia Municipal, Víctor Gibanel, ha comparegut en roda de premsa per respondre les informacions i opinions, arran de l’emissió del documental “Ciutat Morta”, que el vinculaven als fets del 4 de febrer de 2006.

Gibanel ha manifestat durant la seva compareixença que en cap moment va pretendre la prohibició de la difusió del documental “la meva intenció va ser que es retirés el fragment que feia referència a la meva persona perquè es vulnerava el dret a l’honor, a la pròpia imatge i a la intimitat personal i familiar, fins i tot a la meva seguretat personal”. Gibanel també va fer referència a una demanda judicial que va presentar contra un periodista perquè “en el fragment es recollien unes determinades suposicions de les quals es deduïa que jo era o podia ser l’autor d’un informe dirigit a l’alcalde de Barcelona sobre els fets ocorreguts el 4 de febrer de 2006”. En aquest sentit, Gibanel ha dit que “no he tingut cap participació en els fets del 4 de febrer que s’expliquen en el documental, ni abans, ni durant ni després”. A més ha indicat que en l’esmentat fragment “s’utilitzen imatges filtrades irregularment d’una declaració judicial que no té absolutament res a veure amb el 4 de febrer de 2006, però que el senyor Jesús Rodríguez Selles, utilitza com argumentació per posar en qüestió la meva suposada intervenció en els fets”. Davant la demanda de Víctor Gibanel la magistrada li va donar la raó i va establir les mesures cautelars. Davant aquests fets, la productora del documental Metromuser, va plantejar a Gibanel la possibilitat d’arribar a un acord. L’inspector en cap ha explicat que “Metromuster va entendre i acceptar les meves argumentacions i es va comprometre a suprimir els fragments i basant-me en aquest acord vaig retirar la demanda abans de l’emissió del documental”. Actualment, Víctor Gibanel, manté la demanda contra Jesús Rodríguez Selles a qui considera “el principal responsable de les circumstàncies que m’estan afectant i dels danys morals i professionals que pateixo”. L’inspector en cap ha posat a disposició dels mitjans de comunicació la documentació “que demostra aquests fets, documentació i explicacions que vaig posar a disposició de l’alcaldessa i dels portaveus dels grups municipals en una reunió celebrada aquest dilluns”.

Vot de confiança

D’altra banda, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha tornat a reiterar la seva confiança: “Vull reiterar el comunicat i les manifestacions que el passat dilluns ja vaig fer públiques. Víctor Gibanel continua tenint la confiança de l’alcaldia i del govern de la ciutat. Crec fermament en les seves paraules quan ha declarat que no va tenir cap intervenció ni abans ni després ni durant els fets del 4 de febrer de 2006.”

Sánchez també ha explicat que “el més fàcil ara seria plantejar el cessament d’aquesta persona. Si prengués aquesta decisió estaria fent una injustícia” i ha afegit que “per la meva formació com advocada sóc una ferma defensora de la justícia, crec en la justícia, en les llibertats, defenso les pressumpcions d’inocència i també el dret que tenen les persones a defensar-se, i en aquest sentit el que no vull fer és contribuir a cometre una altra injustícia”.Igualment ha acusat a formacions polítiques locals d’utilitzar el cas per treure’n rèdit electoral: “Ens apropem a les eleccions municipals i hi ha formacions polítiques locals que potser aprofitem això per treure un rèdit polític. Però,  per davant del rèdit polític, per a mi primer hi ha els principis de la justícia, la coherència i la defensa de la llibertat”. L'alcaldessa ha fet especial esment a ERC de Gavà dient: “m’hauria agradat que es qüestionés la intervenció d’ERC, que estava governat  a Barcelona quan va ocórrer els fets.”

Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà