Ramon Guasch, candidat per ICV a l’alcaldia de Begues

Imprimeix

Ha estat escollit per unanimitat després de la celebració d’un procés de primàries.

A finals de desembre es van realitzar un procés de primàries a ICV Begues on Ramon Guasch va ser escollit, per unanimitat, candidat a l'alcaldia de la població baixllobregatina. Així doncs, el candidat de la formació ecosocialista tornarà a ser cap de llista. Jardiner de professió està vinculant a la política des de fa més de 35 anys.

Segons explica ICV Begues: “després d'analitzar en diverses reunions la complexa i difícil realitat en què vivim, hem considerat que Iniciativa per Catalunya-Verds-Entesa pel Progrès Municipal (ICV-E) Begues s'ha de presentar a les pròximes eleccions municipals. Ho fem perquè pensem que podem aportar solucions als problemes que hi ha sobre la taula al nostre poble, i ens motiva treballar perquè el model de poble en el que creiem esdevingui realitat al municipi. Volem representar l'esquerra al poble”. A més, els ecosocialistes exigeixen “que torni al poble la serietat política, les idees, el debat intel·ligent i constructiu, la vocació per la política, les decisions meditades, la voluntat de treballar en un model de poble i no en incomprensibles direccions contradictòries, conseqüència dels quatre governs que hi ha hagut a la legislatura més inestable de la democràcia a Begues.”

Un mes d’alcalde

Guasch només va estar un mes com a alcalde de Begues precisament en aquesta legislatura, ja que CiU, el PP i els independents de Tot per Begues es va aliar per apartar-lo del càrrec amb una moció de censura. La convergent Mercè Esteve va passar a ser l’alcaldessa malgrat que la candidatura dels ecosocialistes va ser la més votada. Cal recordar que en les últimes eleccions van donar ICV com a guanyadora amb 643 vots però amb tres regidors, els mateixos que van aconseguir CiU –la segona força més votada amb 542 vots– i el PP –que en va obtenir 514–. La resta dels regidors, fins a arribar als 13 se'ls van repartir Gent de Begues, Tot per Begues i ERC.

Redacció / Foto: Arxiu