El president de la Generalitat de Catalunya i l’alcade de Viladecans inauguren l’Escola Miquel Martí i Pol

Montilla destaca la importància del professorat per promoure equipaments de primer nivell com aquest.

El president de la Generalitat, José Montilla, i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, han inaugurat aquesta tarda l’Escola Miquel Martí i Pol. L’equipament educatiu, amb una superfície de 5.342 metres quadrats, té tres línies d’educació infantil i primària. Actualment, l’escola té 394 alumnes matriculats de P-3 a tercer de Primària, donat que va comen­çar a funcionar al curs 2004-05 per donar resposta a l’increment de població infantil a la ciutat.

La Generalitat ha invertit 6,1 milions d’euros en la construcció del nou edifici. Aquest disposa de 27 aules de docència, totes amb il·luminació bilateral per afavorir l’entrada de llum i la sensació d’obertura a l’exterior. A més, hi ha 10 aules per a grups reduïts, sis per a tutories, dues de música i audiovisuals, dues més d’informàtica i una de plàstica. També té biblioteca, menjador amb cuina, gimnàs amb vestidors i diversos despatxos i sales per al personal docent. Els patis i pistes poliesportives sumen 3.900 metres quadrats de superficie.

Un magnífic equipament per a una gran tasca professional.

Montilla i Ruiz han visitat l’equipament, incloses diverses aules docents on els alumnes els han explicat la il·lusió pel nou centre i les seves motivacions per aprendre. Ambdós han estat rebuts per una alumna de tercer de Primària, Estela Hurtado Becerra, que ha llegit un poema de Miquel Martí i Pol i han assistit a una representació musical a càrrec de mig centenar d’alumnes del centre.

El president de la Generalitat ha destacat que “l’equipament és una magnífica instal·lació, però el més important és la tasca que els professionals hi desenvolupen perquè aquests són el gran actiu del sistema educatiu malgrat que fan una tasca no sempre reconeguda, de vegades desconeguda I en alguns cops incompresa. Montilla també ha recordat que “malgrat que la crisi provoca que les administracions centrin ara més la seva atenció en àmbits com la salut, els serveis socials o la promoció econòmica; no hi ha inversió més important de futur que la inversió en educació perquè els infants es formin i garanteixin el futur d’aquest país. Per això, al llarg de l’actual mandat s’han construït o renovat dues escoles cada setmana”.

L’alcalde ha reconegut que avui és “un dia molt important per tota la comunitat educativa de l’escola Miquel Martí i Pol, que veu fet realitat l’anhel que els seus fills i filles gaudeixin del nou equipament”. Ruiz ha destacat la seva aposta des que és alcalde per “afavorir l’èxit escolar” i ha posat com a exemples que “la meitat de les inversió del ‘Pla E’ del Govern de Zapatero s’ha destinat a millorar els centres educatius”, i també que “els últims sis anys s’han construït quatres escoles bressol públiques i quatres escoles de primària”, a més d’afegir que “el proper curs escolar Viladecans es convertirà en el primer municipi de Catalunya en tenir pisarres digitals a totes les aules de les escoles públiques”.

Aj. Viladecans

19 d'abril 2010

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix