Arnau Funes serà el candidat d’ICV a l’alcaldia de Cornellà

Imprimeix

Va ser escollit amb un 74% dels vots com a cap de llista de la formació ecosocialista local després de la celebració d'eleccions primàries obertes.

Iniciativa per Catalunya Verds de Cornellà de Llobregat (ICV) ja té candidat per a les pròximes eleccions municipals. Arnau Funes repetirà com a cap de llista de la formació ecosocialista. Així ho van decidir els participants en les eleccions primàries obertes que es van celebrar recentment. Funes va obtenir un ampli suport (74%), mentre que l’altre candidat, Eduard Jodar, membre de l’executiva local d’ICV i de CCOO al Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf, en va aconseguir el 24%. Una vegada decidit el cap de llista, el grup polític municipal té previst iniciar unes noves primàries obertes per escollir les persones que acompanyaran l’Arnau Funes a la llista electoral i s’obriran els espais de recollida de propostes programàtiques tant físics com virtuals.

Funes es mostra “molt content de la resposta i la participació en les primàries així com del suport que ha tingut la meva candidatura. Un suport ampli dels companys i que m’omple de satisfacció, orgull i, alhora, és una gran responsabilitat”. Segons assegura el cap de llista de la formació ecosocialista local “represento una nova generació de gent que ha nascut a Cornellà que sap perfectament com funciona la ciutat, l’Ajuntament i, a més, té la suficient energia, coneixement, capacitat, il·lusió i innovació per ser una alternativa al govern municipal socialista. Sabem els problemes i la realitat de la nostra ciutat i m’agradaria que els ciutadans poguessin donar-me una oportunitat per fer una ciutat millor.”

El perfil

Arnau Funes (1976), veí del barri Padró, diplomat en Treball Social i habilitat pel CEESC com a Educador Social. Ha treballat en projectes i serveis vinculats a l’educació, la cultura i els serveis socials per empreses i entitats privades i pel sector públic. Fa molts anys que està vinculat al món de l’educació en el lleure, des de les diferents vessants d’usuari a monitor, en els esplais Gavina i Mowgli. El seu activisme social i polític comença als moviments sindicals d’estudiants, així com amb la seva entrada a Joves amb Iniciativa (actualment Joves d’Esquerra Verda), organització política juvenil vinculada a ICV a la que va ocupar diversos càrrecs de coordinació. Actualment, és regidor d’ICV-EUiA, membre de la comissió d’Economia i Hisenda, així com diputat a la Diputació de Barcelona. A més és membre de l’executiva nacional d’ICV, així com Coordinador d’ICV al Baix Llobregat.


Redacció / Foto: ICV de Cornellà