ICV Baix Llobregat considera que els pressupostos "menystenen la comarca"

Imprimeix

Els ecosocialistes denúncien que els comptes del Govern de CiU dibuixen "un país desigual, opac i depenent" en lloc de "just, net i lliure" i presenten esmenes.

Segons la coordinadora d'ICV Baix Llobregat, Candela López, els pressupostos de CiU, "en lloc de donar solucions a les situacions de moltes persones que a la nostra comarca i a Catalunya pateixen a una situació d’emergència social, obliden les necessitats de les persones més vulnerables" i afegeix que "aquest és un model de país que no compartim des d’ICV-EUiA”. “El que cal és un canvi de polítiques econòmiques, amb un canvi de fiscalitat, i no uns pressupostos que consoliden l’asfíxia a les economies més vulnerables mentre permeten i blinden els privilegis dels amics del poder”, ha denunciat la coordinadora ecosocialista. En aquest sentit, López també ha lamentat que mentre augmenten l'atur i les desigualtats a Catalunya, mentre hi ha un empobriment de les classes populars els pressupostos ni serveixin per crear ocupació, ni tampoc per redistribuir la riquesa. 

Propostes

D’altra banda,ICV Baix Llobregat ha presentat esmenes a tot l'articulat dels pressupostos, donant especial importància a aquelles partides que afecten directament a la qualitat de vida de les persones -salut, sanitat, infraestructures, medi ambient- o a aquelles que donen un valor afegit al territori.

En destaquen, doncs, aquelles que tenen un impacte comarcal com la proposta de creació d'un Centre d’Interpretació d’Història del Baix Llobregat, la proposta de preservació dels espais naturals i agrícoles de la comarca; així com la lluita contra les retallades en educació o sanitat, des les que es desprenen esmenes que reivindiquen la construcció de diverses escoles i IES o la continuïtat o restitució de serveis d'urgències o recuperació de serveis mèdics, entre d'altres, arreu de la comarca.

ICV Baix Llobregat denuncia la voluntat del govern de "vendre's el país i estructures d'estat reals" com l'ATLL, les depuradores o l'habitatge social. "Aquests pressupostos el país no se'ls mereix perquè cronifiquen l'austeritat com a malaltia de l'economia i de la societat catalana", ha criticat López. Per al diputat ecosocialista Jaume Bosch, sobretot s'ha prioritzat en aquestes esmenes als Pressupostos de 2015, "la preservació dels drets fonamentals com l'accés a la Salut, l'Educació o la Cultura", en una comarca "especialment castigada per la crisi però també per diferents administracions, ja que no hem d'oblidar que també vam presentar moltes esmenes als Pressupostos de l'Estat, amb demandes tan històriques com el soterrament de la via del tren al seu pas per Sant Feliu". Bosch ha destacat també la manca d'inversions al Baix Llobregat. "Perquè la ciutadania de la comarca val menys que la ciutadania de la resta de Catalunya? Una comarca que té 800.000 habitants, més que algunes comunitats autònomes! Realment CiU no entén o no aposta per les potencialitats del Baix Llobregat."

Redacció / Foto: La Premsa del Baix