El PSC Sant Vicenç critica el rebuig de les esmenes al pressupost 2015

L’equip de govern de l’Ajuntament considera que no és responsabilitat “de l’alcalde sinó del Ple i que els socialistes van presentar suggeriments i no al·legacions”.

L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha enviat la documentació que anirà al Ple Municipal del mes de desembre. Un dels punts més destacats per aquesta sessió plenària serà, segons el grup municipal socialista local, el rebuig de totes les al·legacions presentades tant al pressupost municipal com a les ordenances fiscals per l'any 2015. Segons un comunicat, el PSC de Sant Vicenç explica que “havíem presentat un document ple de propostes d'esmena a les xifres que va presentar l'equip de govern perquè entenem que la proposta del govern Junqueras és socialment injusta i no afronta els principals problemes que afecten els ciutadans i les ciutadanes de Sant Vicenç: l'atur, i l'increment de les desigualtats”. A la no acceptació d'esmenes, s'ha de sumar la inexistent participació prèvia a la redacció del pressupost municipal i la mínima assistència de vicentins i vicentines a les audiències públiques, segons el PSC de Sant Vicenç. Miguel Comino, candidat socialista a les eleccions municipals, ha lamentat que el govern Junqueras "es tanqui sobre si mateix, repetint errades del passat" i ha anunciat que el PSC farà propostes clares "que apropin l'Ajuntament a la ciutadania i, evidentment, la implicació dels vicentins i les vicentines en els pressupostos municipals serà un dels nostres objectius."

Resposta del consistori municipal

Arran a aquest comunicat del PSC de Sant Vicenç dels Horts, des del consistori municipal s’ha volgut respondre a través de La Premsa del Baix. Segons l’Ajuntament “la competència d’estimar o desestimar al·legacions no és de l’alcalde sinó del Ple. En tot cas, segons l’informe dels tècnics d’Intervenció, en el període per al·legar l’Ajuntament només ha rebut per part del PSC suggeriments, no pas al·legacions, per la qual cosa no ha pogut considerar-les perquè no s’ajusten al tràmit normatiu habilitat per aquests casos i a més corresponen només a valoracions polítiques derivades del debat legítim entre govern i oposició.”

D’altra banda, s’afirma que el pressupost total per l’any 2015, de 26,254 milions d’euros, “es va aprovar inicialment al Ple d’octubre. L’Ajuntament garanteix i potencia tres àrees que considera fonamentals: la social, l’econòmica i l’educativa. Això és possible gràcies al fet que s’ajusten les despeses amb una major eficiència energètica i una revisió dels preus i dels contractes amb els proveïdors, per tal de destinar aquests imports a les polítiques més directament adreçades a les persones” i afegeix que “pel que fa als impostos, no es preveu cap increment en l’Impost de Béns Immobles (IBI), l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), l’IVTM (Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica) ni l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres)”. Finalitza dient que l’Ajuntament ha explicat aquests pressupostos “en audiències obertes a la ciutadania, les entitats, les associacions, els grups polítics... i al mateix Ple de l’octubre, així com a la web municipal, Ràdio Sant Vicenç i la revista municipal. 

Els pressupostos i les ordenances es van aprovar inicialment amb el vot a favor de tots els regidors de l’equip de govern (Junts x Sant Vicenç, ICV-EUiA i CiU) i la regidora no adscrita, mentre que van votar en contra els quatre regidors del PSC, el regidor del PPC i els dos regidors no adscrits.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix