Camats reivindica a Sant Boi la unitat dels partits

Imprimeix

La coordinadora nacional d’ICV, que va visitar la Fira de la Puríssima, està a favor d’avançar les eleccions per “canviar de govern”.

La coordinadora nacional d’ICV, Dolors Camats, va visitar ahir la Fira de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat. La coordinadora nacional d’ICV va estar acompanyada per dirigents locals de la formació ecosocialista i per la coordinadora comarcal del Baix Llobregat, la castelldefelenca Candela López.

Camats es va manifestar a favor de la unitat dels partits que estan a favor d’una consulta pel dret a decidir: “posar en risc la unitat que tenim a Catalunya és posar en risc el procés. L’argument més gran que tenim a Catalunya és la unitat de les forces polítiques catalanes i la força política i social al voltant de canviar la situació. El que ha de passar per davant és la voluntat de fer-ho junts perquè de tot aquest procés només ens en sortirem fent una consulta i només ens en sortirem de fer una consulta si ho fem tots junts.”

En contra de les plebiscitàries

També es va mostrar partidària d’un avançament de les eleccions, per canviar de govern, de polítiques i no estava a favor que hi hagi unes eleccions plebiscitàries “com si només hi hagués un únic problema, un únic partit i un únic president. L’única proposta que acceptem és que cal fer font a l'emergència social i democràtica de Catalunya i això passa per canviar de govern".

Rajoy i el PP

D’altra banda, Camats va qualificar de "cínic" el president Rajoy en parlar de consens i unitat per una reforma de la Constitució espanyola. "Convé recordar-li a Rajoy que la darrera reforma de la CE es va fer amb traïdoria i sense cap mena de consens ni unitat i en contra dels interessos de la majoria de la gent", va verbalitzar en referència a la reforma de l'article 135 de la Constitució Espanyola que van pactar el PSOE i el PP i que posa per davant el pagament del deute als bancs al pagament de les polítiques socials.

A més, la coordinadora nacional d’ICV va dir també que convé recordar a l'Estat espanyol "quan mira cap a Catalunya que ara no ens val avalar reformes constitucionals que apel·lin al consens perquè volem i pretenem des de la nostra formació política començar una nova etapa i aquesta només pot partir de la legitimitat que comporta una consulta pel dret a decidir l'encaix de Catalunya amb l'Estat espanyol". "Qualsevol cosa que no sigui una consulta no permet avançar en el procés", ha afegit Camats.

Redacció / Foto: ICV Baix Llobregat