Dues candidatures es disputaran ser cap de llista d’ICV-Cornellà

Imprimeix

Arnau Funes i Edu Jodar van presentar a l’executiva local els avals suficients que els permetran lluitar en unes primàries per ser candidat de la formació ecosocialista a l’alcaldia del municipi baixllobregatí.

Hi haurà primàries a ICV-Cornellà. L’executiva de la formació ecosocialista va validar els avals dels candidats que s’havien postulat per encapçalar la pròxima llista electoral a les municipals de 2015. Els dos candidats que van presentar els avals necessaris van ser Arnau Funes, darrer cap de llista de la formació i actual regidor d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Cornellà; i Edu Jodar, membre de l’executiva d’ICV i de CCOO al Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf.

Des de l’executiva la celebració de primàries amb dues candidatures s’ha entés com un procés que ajudarà “a perfilar la propera candidatura i a omplir de debat i contingut, la configuració d’un nou projecte col·lectiu amb l’objectiu de presentar una candidatura oberta, sota el paraigua i l’aval del treball que ICV ha aportat a la ciutat en els darrers anys”, segons ha explicat Javier Rubio president local d’ICV.

En aquesta línia, des d'ICV Cornellà es va organitzar fa unes setmanes la campanya "Movem Cornellà" que tenia per objectiu obrir tot el procés electoral que ha de culminar amb les eleccions municipals de 2015, al conjunt de la ciutadania. Amb aquest propòsit, la campanya engegada té per objectiu la creació d'un cens d'electors/es externs a l’organització, amb la possibilitat de ser elector i elegit en tot el procés de primàries tant pel cap de llista com per a la configuració de la llista electoral d'ICV. Aquest cens s'ha tancat ja pel que fa a la possibilitat de presentar candidatures per encapçalar la llista electoral, però romandrà obert fins al 29 de gener, moment en que es tancarà per tal que tots aquells que s'hagin inscrit puguin escollir la llista electoral entre el conjunt de candidatures presentades.

Els perfils

Arnau Funes (1976) -foto-, veí del barri Padró, diplomat en Treball Social i habilitat pel CEESC com a Educador Social. Ha treballat en projectes i serveis vinculats a l’educació, la cultura i els serveis socials per empreses i entitats privades i pel sector públic. Fa molts anys que està vinculat al món de l’educació en el lleure, des de les diferents vessants d’usuari a monitor, en els esplais Gavina i Mowgli. El seu activisme social i polític comença als moviments sindicals d’estudiants, així com amb la seva entrada a Joves amb Iniciativa (actualment Joves d’Esquerra Verda), organització política juvenil vinculada a ICV a la que va ocupar diversos càrrecs de coordinació. Actualment, és regidor d’ICV-EUiA, membre de la comissió d’Economia i Hisenda. A més és membre de l’executiva nacional d’ICV, així com Coordinador d’ICV al Baix Llobregat.

Edu Jodar (1973), veí del barri Centre, va estudiar a l’escola Verdaguer per passar a estudiar BUP a l’Institut Joan Miró. Amb 18 anys va començar a treballar a una empresa de serveis lúdics i educatius. Va estar vinculat a l’educació en el lleure des de nen, per després passar a exercir funcions de monitor als Esplais TIC-TAC i Gavina. Des de l’any 2002 està vinculat a CCOO, on ha exercit diverses responsabilitats. Actualment és el responsable d’Acció Sindical de Serveis a CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf. Va formar part de la darrera candidatura d’ICV-EUiA a les eleccions municipals de 2011, i des de 2010 és membre de l’executiva local d’ICV a Cornellà.

Redacció / Foto: AF