Xavi Paz i Odón Elorza defensen el federalisme a Molins de Rei

El diputat basc reconeix que la proposta socialista “arriba tard” i que “Espanya és una nació de nacions i està obligada a fer un canvi de la Constitució”.

Odón Elorza, diputat al Congrés del Partit Socialista d’Euskadi i alcalde de Sant Sebastià durant 20 anys, va visitar ahir Molins de Rei convidat per l’agrupació local del PSC. Després de recórrer diferents indrets del municipi, Elorza va fer una xerrada sobre el federalisme acompanyat del primer tinent d’alcalde i candidat socialista a l’alcaldia de Molins de Rei, Xavi Paz.

Paz va obrir l’acte polític, que va aplegar a un centenar de persones a la sala Gòtica dient que “el nostre posicionament no està ni amb els que volen trencar ni amb els immobilistes”. El candidat a l’alcaldia molinenca considera que “plantejar tres eleccions en quatre anys és un fracàs i un intent de no afrontar els problemes reals de la ciutadania tapant-los amb altres temes. Aquells que diuen que no hi ha federalistes fora de Catalunya s’equivoquen”.

D’altra banda, Elorza va començar la seva intervenció reconeixent que la proposta federalista “arriba tard” però l’ha defensada enèrgicament. El diputat basc va definir Espanya com “una nació de nacions obligada a fer un canvi federal de la Constitució. Tenir moltes llengües és una gran riquesa i no pas un problema. A més, va acusar al PP de ser “una fàbrica d’independentistes” i va manifestar que tant Artur Mas com Mariano Rajoy “no son interlocutors vàlids per solucionar la situació actual”. També va indicar que amb un govern socialista la negociació amb Catalunya hagués estat possible i no s’hauria arribat a la situació actual. “Artur Mas està acorralat per la pressió electoral de guanyar a ERC. Hem de reformar la Constitució, dotar de sentit al Senat i establir una claredat en les competències. Un nou finançament per a Catalunya ha de ser negociable en una taula”. Un cop finalitzada la seva intervenció, Odón Elorza va respondre una per una les preguntes i els comentaris fets pel centenar d’assistents presents a la sala.

Redacció / Foto: PSC Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix