El PSC Baix Llobregat, a favor de les persones amb discapacitat

Imprimeix

Antoni Poveda, Primera Secretari del PSC a la comarca, critica les retalles de PP i CIU “amb el suport d’ERC” sobre els sectors que més ho necessiten.

Antoni Poveda, Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat i Sònia Guerra, Secretària de Polítiques Socials i de Benestar del PSC del Baix han estat els encarregats de fer la lectura i explicació del manifest.

Segons el Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat “els governs de PP a Madrid i CiU amb el recolzament d’ERC a Catalunya amb l’excusa de la crisis han retallat sobre els sectors que més ho necessiten, retallant en recursos econòmics, retallant a les entitats, als tallers ocupacionals i a l’educació especial”. A més, Poveda critica la manca de voluntat per part del govern “posa en perill les polítiques desenvolupades durant tots aquests anys en referència a l’ajuda a les persones amb discapacitat.”

En aquest sentit, Poveda ha valorat la tasca de sensibilització que entitats i tercer sector estan fent entorn a les persones que per la seva situació precisen polítiques que ajudin a que no quedin excloses de cap dret o oportunitat, i ha assegurat que des del PSC “som ferms en el compromís de garantir igualtat de drets i oportunitats per a tothom, impulsant la llei de dependència, l’accés al transport públic, garantit centres d’educació especial, fent ciutats més adaptades i per tant, més accessibles, des del Parlament, AMB, Diputació i sobre tot des dels nostres ajuntaments.”

Poveda ha reclamat també que els actuals governs deixin de ser insensibles a aquestes necessitats, doncs per causa de les retallades que estan promovent no només no avancem en aquestes polítiques sinó que estem retrocedint”. Per últim Poveda ha recordat que tot i que demà 3 de desembre és el Dia Internacional de la Discapacitat, “cada dia, els 365 de l’any, hauríem de recordar i reivindicar més recursos, que es desenvolupin les lleis com la de la dependència i que siguem més sensibles a garantir la igualtat d’oportunitats a les persones amb discapacitat.”

Mercat laboral

La Secretària de Polítiques Socials i Benestar, Sònia Guerra, ha centrat la seva intervenció en parlar de la dificultat de les persones amb discapacitat a accedir al mercat laboral. “La inserció laboral de les persones amb discapacitat hauria de ser el centre de l’agenda política. El 62% dels joves amb discapacitat estan a l’atur i el perfil és el d’una dona amb estudis tècnics que, al no poder trobar feina, ha de viure encara amb els seus familiars o tutors”. Guerra ha lamentat que els governs actuals “no apostin per la llei d’autonomia personal i retallin en polítiques d’ocupació per a aquest col·lectiu”, una manca de voluntat política que es demostra amb el fet que de les més de 4.600 persones amb discapacitat reconeguda que tenim a Catalunya, el 50% es troben en edat productiva, i sense poder accedir al mercat laboral. Per últim, Guerra ha reivindicat “la lluita per l’accessibilitat universal, amb més infoaccessibilitat, ciutats més preparades i més polítiques d’ocupació per a aconseguir una societat més justa i inclusiva”.

Tant Poveda com Guerra han estat acompanyats de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluisa Moret; l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez i els candidats a les alcaldies de Molins de Rei, Xavi Paz; de El Prat, Juan Pedro Pérez; de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino i de Castelldefels, Maria Miranda; entre d’altres responsables de polítiques socials a les diferents agrupacions i ajuntaments de la comarca. Així com representats de les entitats socials Cordibaix, Adisga i Aprodico, que han volgut recolzar el contingut del manifest en la defensa de les persones amb discapacitat.

Redacció / Foto: PSC Baix Llobregat