Salvador Esteve, distingit amb el premi Joaquim Xicoy

Imprimeix

El president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell va rebre el guardó pel seu servei al país des de la política.

El president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, va rebre ahir al vespre el premi Joaquim Xicoy en reconeixement a la seva dedicació política al servei general de Catalunya, que concedeix l'entitat Personai democràcia-Joaquim Xicoy.

El jurat ha valorat "l'extensa i eficaç dedicació al municipalisme" de Salvador Esteve, així com la seva "rellevant contribució a l'arrelament d'un model local participatiu i integrador". El president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell ha estat considerat un exemple per la seva "continuada vinculació a la societat civil a través de diverses organitzacions i entitats, que va iniciar de ben jove amb la seva implicació en el moviment Escolta". En la seva intervenció, Esteve, ha dedicat la distinció que si li ha concedit “als alcaldes i alcaldesses, a qui sovint no es reconeix prou la feina que fan per la seva comunitat.”

Esteve, que ha rebut el guardó de mans del conseller de Justícia de la Generalitat, Germà Gordó, ha estat un dels tres premiats enguany per aquesta entitat que, des del 2009, fomenta la reflexió i l'anàlisi del model social de Catalunya des dels valors culturals, espirituals, cívics i polítics de l'humanisme cristià. Els altres dos distingits han estat el periodista Toni Aira –premi Carles Cardó- i el polític Joan Rigol –premi Persona i democràcia.

Redacció / Foto: DIBA