Guanyem Cornellà-Crida per Cornellà vol ser una alternativa

Imprimeix

El pròxim 12 de desembre celebrarà en el Patronat Cultura i Recreatiu una assemblea oberta on ha de sortir el seu programa i la candidatura per a les eleccions municipals de 2015.

A les diverses forces polítiques cornellanenques, tant les que tenen representació al consistori municipal com els que no, els ha sortit un nou contrincant. Es tracta de Guanyem Cornellà-Crida Per Cornellà, format per quatre organitzacions (Podem, Equo, Alternativa d’Esquerres de Cornellà i Procés Constituent). Segons un dels seus responsables de comunicació, Ángel Camacho, “la nostra voluntat és de trencar l’hegemonia del PSC a l’Ajuntament de Cornellà que dura ja trenta anys. No hi ha hagut cap partit, fins ara, que hagi fet oposició real a la gestió dels socialistes.”

Des de la seva creació, el passat més de juny, diverses comissions formades per representants de les quatre organitzacions, estan treballant per elaborar un programa i per a la celebració, el pròxim divendres 12 de desembre, d’una assemblea oberta en el Patronat Cultural i Recreatiu (19 h). “D’aquí ha de sortir el programa i candidatura definitiva amb llistes obertes”, diu Camacho. Cal destacar que tant ERC com ICV-EUiA van ser presents en un primer debat públic l’estiu passat però, com explica Camacho, “es van desmarcar d’aquesta proposta perquè ens demanaven la independència i, a més, volien llistes tancades.”

Entre les propostes, a l’hora de confeccionar el programa de la futura formació política local que es presentarà en les pròximes eleccions municipals, hi ha la remunicipalització dels serveis públics, la participació ciutadana en el consistori municipal i en el pressupost municipal o la no especulació amb els terrenys municipals.

Redacció / Foto: GCCpC