Sánchez-Camacho: "El poder legislatiu, executiu i judicial han actuat per defensar la nostra legalitat democràtica"

Imprimeix

La presidenta del PPC va denunciar davant els regidors del Baix Llobregat que "a Pedro Sánchez se li trenca el partit socialista a Catalunya i, mentre, demana que no es presenti una querella contra qui se salta les lleis democràtiques i desobeeix al Tribunal Constitucional".

La presidenta del Partit Popular Català, Alicia Sánchez-Camacho, va afirmar ahir a Cornellà de Llobregat, en un acte amb regidors del PPC del Baix Llobregat, que "l'estat de dret funciona. Els seus tres pilars –el poder legislatiu, l'executiu i el judicial- han realitzat les seves funcions per defensar la nostra legalitat democràtica". En aquest sentit, Sánchez-Camacho va recordar que "el Congrés dels Diputats va rebutjar el 8 d'abril amb un 86% dels vots el traspàs de competències per realitzar un referèndum a Catalunya, el Govern d'Espanya va impugnar davant el Tribunal Constitucional el referèndum il·legal que volia convocar Mas i la Justícia va actuar amb la presentació d'una querella contra Artur Mas i els dos consellers responsables de l'organització de 9N". "La justícia és igual per tots i ningú té dret a saltar-se-la", va afegir.

Així mateix, la presidenta del PPC va denunciar que el president de Va unir, Josep Antoni Duran Lleida, demanés que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no admetés a tràmit la querella: "La democràcia té els seus mecanismes i actuen de manera independent. Ningú ha de dir-los què han de fer". Sánchez-Camacho, que va recordar que aquest cap de setmana Duran va presentar una plataforma centrista, va criticar que "ho fa després de recolzar el procés separatista d'Artur Mas fins a les seves últimes conseqüències, amb tots els seus diputats votant a favor del procés rupturista, i sent responsable de no haver-li parat els peus a Mas quan podria haver-ho fet" i va afegir que "el referent de la centralitat a Catalunya és el PPC, que és qui sempre ha defensat la legalitat i una Catalunya plural dins d'una Espanya forta".

Crítica al PSOE

En aquest context, Sánchez-Camacho també es va referir al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, del que va dir que "també s'ha lluït en els últims dies" i va assenyalar que "a Pedro Sánchez se li divideix el partit socialista a Catalunya i, mentre, demana que no es presenti una querella contra qui se salta les lleis democràtiques i desobeeix al Tribunal Constitucional”. “En definitiva, el seu partit està trencat i el que demana és impunitat per a Artur Mas i mirar per a un altre costat", va constatar. Per a Sánchez-Camacho, "la unitat d'Espanya es defensa amb la Constitució, la llei i la justícia, no fent-li el joc a Mas".

Diàleg i debat

A més, per a Sánchez-Camacho "la solució per a la convivència a Catalunya passa per la lleialtat mútua amb el Govern d'Espanya. El Govern està disposat a debatre sobre els 23 punts que va plantejar el Govern de la Generalitat, a dialogar i a aixecar ponts, però no es pot dialogar amb qui es vol saltar la llei i fracturar a la societat catalana”.

Comissió d’investigació del Cas Pujol

D'altra banda, la presidenta del PPC va considerar que "alguns han creat la comissió del cas Pujol per no parlar del cas Pujol". Així, va denunciar que "en la comissió ha de comparèixer tothom del PP però ningú de CiU. Així es tapen les seves vergonyes de manera miserable". Segons Sánchez-Camacho, "quan el 10 de novembre van sortir els dirigents de CiU a rebre a Artur Mas en la porta de la seva seu embargada, van simbolitzar el gran parany que han mantingut aquests últims anys, intentant amagar el que tots sabem ja: Jordi Pujol va ser un frau que es va portar els diners de tots els catalans a paradisos fiscals".

Finalment, va felicitar a Societat Civil Catalana per haver rebut aquesta setmana un premi de reconeixement a la tasca que estan duent a terme per part del Parlament Europeu. "A Europa es premia als quals volen integrar i lluiten per la unitat i la convivència. Que prengui nota Artur Mas", va concloure

Redacció / Foto: PPC