El PSC Baix Llobregat impulsarà mocions contra la pobresa energètica

Imprimeix

Considera que l’amenaça del PP d’utilitzar la fiscalia general de l’estat és “un greu error” i que cal “el diàleg és l'única solució possible a la crisi entre Espanya i Catalunya.”

L’executiva de Federació del PSC del Baix Llobregat es va reunir aquesta setmana per analitzar i fer balanç dels esdeveniments polítics, i va mostrar la seva preocupació pels resultats de la crisi econòmica i la situació en què es troben moltes famílies a causa d'aquesta crisi.

Per als socialistes, hi ha una situació d'alt risc, de pobresa i de privació de recursos materials. El PSC calcula que són prop de 300.000 llars catalanes les que pateixen a causa de l'atur de llarga durada, de la pèrdua de prestacions d'ocupació i de prestacions socials, i per les dificultats de manteniment de l'habitatge i el subministres bàsics del mateix. En aquest sentit, Antoni Poveda, primer Secretari del PSC al Baix Llobregat, ha manifestat que "el govern de la Generalitat està fent un pèssim paper, situant-se com a convidat de pedra quan el que hauria de fer és actuar per garantir les mínimes condicions de vida dels ciutadans i ciutadanes".

Davant d'aquesta situació, l'Executiva comarcal remarca, a través del seu primer Secretari, que "els únics què, tot i tenir pocs recursos, estan treballant i fent costat a les persones més vulnerables, són els Ajuntaments, sensibles a la realitat diària d'aquestes famílies". Per defensar aquests col·lectius, el PSC impulsarà mocions per a la seva aprovació a tots els Ajuntaments de la comarca exigint el compromís del Govern de l'Estat Espanyol i de la Generalitat, per tal que facin front a aquesta situació.

D'altra banda, l'executiva ha qualificat de "greu error" l'amenaça del PP d'utilitzar la fiscalia general de l'estat per anar en contra del govern de Catalunya per les iniciatives com la del 9N.L'Executiva del PSC Baix Llobregat defensa que "el diàleg és l'única solució possible a la crisi entre Espanya i Catalunya, i que aquest diàleg, ara més que mai, és imprescindible. Tot i que hi ha dubtes raonables de la capacitat del president Rajoy i del president Mas, donada l'actitud que han tingut fins ara, girant-se l'esquena l'un a l'altre". Finalment l'executiva ha denunciat que "aquestes actituds, tant de CiU com del PP, intenten tapar els problemes greus dels dos partits, i no afronten els grans problemes que té l'economia i la ciutadania d'Espanya".

Redacció / Foto: PSC Baix Llobregat