Els grups polítics cornellanencs fan costat a La Premsa del Baix

Imprimeix

Consideren que la decisió de la UE Cornellà de vetar al nostre mitjà de comunicació al partit d'anada de la Copa del Rei no va ser la més correcta.

Dos dies després de la celebració del partit d’anada de setzens de final de la Copa del Rei que va enfrontar al Power8 Stadium a la UE Cornellà i el Reial Madrid CF, els diferents grups polítics municipals i els que no tenen representació al consistori han volgut manifestar el seu desacord amb la decisió presa per a la UE Cornellà de vetar a La Premsa del Baix i no permetre l'accés dels seus redactors a la instal·lació esportiva de l'RCD Espanyol per informar els seus lectors.

Cal recordar que el club, mitjançant un e-mail que va enviar un dia abans del partit a la nostra redacció, comunicava al seu cap d’esports, Marçal Fontanals, que “desestimava la sol·licitud” en la qual es demanava dues acreditacions per cobrir informativament el partit d’anada de setzens de final de la Copa del Rei. Segons va argumentar el club, a través d’Àlex Bretones (marketing i comunicació), i amb el vistiplau del cap de premsa Javier Merino, havia estat “per a l’interès mostrat per a tots els mitjans de comunicació i que no permetia donar cabuda a tots ells per motius logístics”. Una decisió sorprenent, sense cap criteri ni rigor si tenim en compte que el nostre mitjà de comunicació fa un seguiment des de fa anys de l’actualitat de l’entitat i, a més, havia cobert les altres tres eliminatòries (Real Jaén, Zamora i Leioa).

Antonio Martínez Flor (PSC)

“Està molt clar que en la zona que hi havia la premsa hi havia lloc i, per tant, no és comprensible no deixar passar als redactors de La Premsa del Baix. Ha d’haver-hi altres coses que a mi se m’escapen i no sé. A mi no em sembla bé, i l’excusa que es va donar és increïble, ja que no ha estat un tema de capacitat.”

Maxi Palacios (PPC)

“No tinc qualificatius per definir el que ha passat. Sembla que sigui d’altres temps. La premsa està per informar i, per tant, el club ha de donar facilitats als mitjans de comunicació perquè facin la seva feina.”

Arnau Funes (ICV-EUiA)

“No em va semblar correcte que un mitjà de comunicació com La Premsa del Baix no pugui participar en un esdeveniment històric com el que va haver-hi. Em sap molt greu i penso que hagués calgut una mica més de sensibilitat per part de la UE Cornellà.”

Jordi Rosell (CiU)

“No tinc prou informació per fer una valoració global del que ha passat, però si és perquè no hi havia espai per donar cabuda a dues persones considero que sí que hi havia prou espai. La Premsa del Baix sempre ha fet un seguiment de l’actualitat de la UE Cornellà perquè jo segueixo aquest mitjà i, a més, intenta donar cabuda en el seu digital i al diari mensual totes les visions.”

Jorge García Mulet (C’s)

“Condemno totalment la decisió de la UE Cornellà. Estic totalment en desacord. Trobo molt malament no acreditar un diari d’informació comarcal per cobrir aquesta notícia, ja que els mitjans de comunicació són necessaris per mantenir al ciutadà informat, perquè els grans mitjans de comunicació no fan aquest seguiment. Penso que ha estat una falta de consideració molt gran. A més, tot i no tenir representació política a l’Ajuntament de Cornellà, La Premsa del Baix sempre ens ha donat suport i mai ens ha fallat.”

Raquel Albiol (ERC)

“Ha estat una decisió fora de lloc i contra tota lògica. Cal donar suport a la premsa local i comarcal que són els que cobreixen la informació dels petits actes i que els grans mitjans no donen. Realment sorprenent.”

Marçal Fontanals / Foto: Arxiu