Arnau Funes vol uns pressupostos de la Diputació “per rescatar a les persones”

Imprimeix

El diputat-president del grup d’ICV-EUiA-EPM proposa que es destini recursos extraordinaris a finançar Plans d’Ocupació Municipal i a projectes de lluita contra la pobresa energètica i la pobresa infantil.

Arnau Funes, diputat-president del grup d’ICV-EUiA-EPM a la Diputació de Barcelona ha reclamat que el govern de la Diputació de Barcelona “deixi de posar els pressupostos de l’entitat municipalista al servei de les retallades del Govern d’Artur Mas” i afegeix que és hora “d’estar al costat dels municipis i els ciutadans, no de tapar les vergonyes d’un president i d’un govern ineficaços i insensibles davant els efectes de la crisi”. La coalició roig i verda denúncia també l’abandonament del món local dels pressupostos de la Generalitat i la indiferència cap als serveis públics (política educativa, cultural, polítiques socials, formació i ocupació, pobresa energètica) per part de la Generalitat de Catalunya.

Funes, coordinador d’ICV al Baix Llobregat, considera que “no és acceptable que amb la situació que viuen avui els ajuntaments, la Diputació de Barcelona dediqui més recursos a cobrir serveis que el Govern de la Generalitat hauria d’estar finançant” i va afegir que els Ajuntaments “seguirem reclamant a la Generalitat que pagui els deutes, que no enviï a les Diputacions al rescat, que les Diputacions són del món local i de la ciutadania, no de CiU”. En aquest sentit, Arnau Funes ha insistit en la necessitat d’adoptar un pressupost amb un clar gir social on es prioritzin els recursos per atendre les situacions de pobresa i desocupació de llarga durada que estan patint molts ciutadans. “Proposem que la Diputació destini recursos extraordinaris (60M €) a finançar Plans d’Ocupació Municipals, a projectes de lluita contra la pobresa energètica i la pobresa infantil”. El regidor a l’Ajuntament de Cornellà també ha defensat que “l’alternativa pressupostària que propoposem des d’ICV-EUiA-EPM està a l’altura de les necessitats dels ajuntaments i al costat dels ciutadans i ciutadanes que més estan patint la crisi.”  

Redacció / Foto: Arxiu