La CUP Molins denuncia irregularitats en la licitació del servei de jardineria

Imprimeix

El grup municipal, a més, acusa l’ajuntament governat pel PSC i CiU de falta de control a l’empresa adjudicatària.

La Cup de Molins ha demanat a l’equip de govern -PSC I CiU- sobre el servei de jardineria de Molins de Rei que actualment gestiona externament l’empresa Moix Obres i Serveis. Segons el grup municipal “s’ha detectat un greu descontrol per part de l’Ajuntament respecte a aquest servei”, segons explica Àlex Maymó, regidor de la CUP a l’Ajuntament de Molins de Rei.

A més, la Cup denuncia que aquest servei porta “més de 5 anys en pròrroga forçosa, ja que la licitació del servei s’hauria d’haver realitzat l’any 2009. L’empresa que gestiona aquest servei des del 1997 fins a l’actualitat és Moix Obres i Serveis. Aquesta situació és una greu vulneració del dret de la resta d’empreses del sector a poder participar en la licitació d’aquest servei públic.”

Segons la CUP, la responsabilitat d’aquest cas passa pels dos equips de govern; el tripartit ICV+CiU+ERC en el període 2007-2011 i el CiU+PSC des de llavors fins l’actualitat. Cal recordar que aquest servei depèn de l’àrea de Sostenibilitat i Territori, controlada en la primera legislatura per ICV-EUiA a través de la regidora Montserrat Cateura i en la segona per CiU a través de la regidora Mònica Santamans. El 23 d’abril de 2010 el govern municipal va adjudicar a Moix Obres i Serveis l’obra de millora i reforma del pont de la Rierada pel tràmit d’urgència i com a contracte menor sense demanar cap altre pressupost. L’empresa adjudicatària va presentar una oferta per a realitzar els treballs amb un import exactament igual al preu de sortida del projecte d’obra, que eren 51.603,03€. Aquest fet va ser denunciat en aquell moment per Àlex Maymó.

A més, la CUP també denuncia que en el govern municipal de PSC I CiU “no hi ha hagut voluntat d’establir mecanismes per poder controlar que es compleixin els plecs de condicions que determinen que durant tot l’any sempre han d’haver-hi 9 treballadors/es en el servei de jardineria, independentment de possibles baixes o vacances. L’ajuntament reconeixia que en els últims mesos hi havia entre 2 i 3 treballadors/es menys de forma diària.”, diu Maymó.

Així doncs, des de la CUP consideren que “el govern municipal ha incomplert de forma molt greu les seves responsabilitats a l’hora de controlar de forma eficaç que l’empresa adjudicatària compleixi totes les clàusules dels plecs tècnics i això ha repercutit en una qualitat del servei més baixa i en una menor contractació laboral en els  serveis municipals malgrat que l’Ajuntament pagui per tenir més treballadors/es”.

Des de l’Ajuntament de Molins de Rei, i denunciats els fets, ja han iniciat una proposta de les condicions per començar el procés de licitació del nou concurs.

Redacció / Foto: CUP