La CUP Molins denuncia irregularitats en la licitació del servei de jardineria

El grup municipal, a més, acusa l’ajuntament governat pel PSC i CiU de falta de control a l’empresa adjudicatària.

La Cup de Molins ha demanat a l’equip de govern -PSC I CiU- sobre el servei de jardineria de Molins de Rei que actualment gestiona externament l’empresa Moix Obres i Serveis. Segons el grup municipal “s’ha detectat un greu descontrol per part de l’Ajuntament respecte a aquest servei”, segons explica Àlex Maymó, regidor de la CUP a l’Ajuntament de Molins de Rei.

A més, la Cup denuncia que aquest servei porta “més de 5 anys en pròrroga forçosa, ja que la licitació del servei s’hauria d’haver realitzat l’any 2009. L’empresa que gestiona aquest servei des del 1997 fins a l’actualitat és Moix Obres i Serveis. Aquesta situació és una greu vulneració del dret de la resta d’empreses del sector a poder participar en la licitació d’aquest servei públic.”

Segons la CUP, la responsabilitat d’aquest cas passa pels dos equips de govern; el tripartit ICV+CiU+ERC en el període 2007-2011 i el CiU+PSC des de llavors fins l’actualitat. Cal recordar que aquest servei depèn de l’àrea de Sostenibilitat i Territori, controlada en la primera legislatura per ICV-EUiA a través de la regidora Montserrat Cateura i en la segona per CiU a través de la regidora Mònica Santamans. El 23 d’abril de 2010 el govern municipal va adjudicar a Moix Obres i Serveis l’obra de millora i reforma del pont de la Rierada pel tràmit d’urgència i com a contracte menor sense demanar cap altre pressupost. L’empresa adjudicatària va presentar una oferta per a realitzar els treballs amb un import exactament igual al preu de sortida del projecte d’obra, que eren 51.603,03€. Aquest fet va ser denunciat en aquell moment per Àlex Maymó.

A més, la CUP també denuncia que en el govern municipal de PSC I CiU “no hi ha hagut voluntat d’establir mecanismes per poder controlar que es compleixin els plecs de condicions que determinen que durant tot l’any sempre han d’haver-hi 9 treballadors/es en el servei de jardineria, independentment de possibles baixes o vacances. L’ajuntament reconeixia que en els últims mesos hi havia entre 2 i 3 treballadors/es menys de forma diària.”, diu Maymó.

Així doncs, des de la CUP consideren que “el govern municipal ha incomplert de forma molt greu les seves responsabilitats a l’hora de controlar de forma eficaç que l’empresa adjudicatària compleixi totes les clàusules dels plecs tècnics i això ha repercutit en una qualitat del servei més baixa i en una menor contractació laboral en els  serveis municipals malgrat que l’Ajuntament pagui per tenir més treballadors/es”.

Des de l’Ajuntament de Molins de Rei, i denunciats els fets, ja han iniciat una proposta de les condicions per començar el procés de licitació del nou concurs.

Redacció / Foto: CUP

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix