Jaume Monné, exalcalde d’Olesa, es dóna de baixa del PSC

Imprimeix

Les diferències amb el partit sobre quin ha de ser el plantejament pel futur polític de Catalunya ha estat el detonant.

L’exalcalde i regidor socialista Jaume Monné ha comunicat a l’Ajuntament d’Olesa i al Primer Secretari de l’Agrupació Local del PSC la seva baixa com a militant del Partit dels Socialistes de Catalunya. Un fet que comporta que, a partir d’ara, deixa de ser membre del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.

La baixa de Monné del PSC no significa que abandoni el seu càrrec de regidor, ja que ha decidit mantenir la seva acta i que a partir d’ara se’l consideri com a regidor no adscrit: “Per poder defensar públicament el que molts socialistes, homes i dones d'esquerres, molts ciutadans i ciutadanes d'Olesa i d'arreu del país volen en aquests moments, poder exercir el Dret a Decidir, i seguir sent socialista i d'esquerres dins un nou estat independent” i “per seguir treballant pels ciutadans i ciutadanes del meu poble, i em poso, com he estat sempre, a la seva disposició”. D’aquí que, d’acord amb el Reglament Orgànic Municipal (ROM) hagi sol·licitat que es tinguin en compte els tràmits per a la seva incorporació, com a regidor no adscrit, a totes les Comissions i Juntes constituïdes a l’Ajuntament. Fa uns dies Monné ja va comunicar la seva decisió al partit socialista d’Olesa.

Monné recorda, en declaracions a Olesa Ràdio, que fa prop de dos anys va decidir deixar de formar part del Consell Nacional del PSC per discrepar de la línia que l'Executiva Nacional del partit adoptava davant el procés iniciat sobre el futur polític de Catalunya. Monné va destacar també que la postura del PSC davant tot aquest procés l’ha fet sentir incòmode cada cop que en el Ple de l'Ajuntament s’han hagut de debatre mocions i/o propostes que feien referència al Dret a Decidir, i cada cop que s’ha hagut de posicionar sobre el model d'estat que ha de tenir Catalunya, federal o independent.

Segons Monné, el seu criteri sobre tot aquest procés i sobre quin ha de ser el plantejament pel futur polític de Catalunya l’ha “allunyat” del seu partit, que defensa un model d'estat federal, mentre que ell creu i defensa “que Catalunya ha de ser un nou estat independent dins de la Unió Europea”. Arribats al moment actual, i tot remarcant que el PSC mai li ha qüestionat el seu vot “malgrat hagi estat diferent de la línia marcada per la direcció”, Jaume Monné diu que ha arribat a la conclusió que no pot seguir representant les sigles del PSC, per diferents motius. D’una banda, perquè estan “molt allunyats quant a l'actitud que hem de tenir davant l'important procés que viu Catalunya”. També perquè després de dos anys, diu Monné, ha estat esperant, “sense èxit” que es constituís dins del PSC un corrent que apostés “no només pel Dret a Decidir, sinó que apostés clarament  perquè Catalunya esdevingui un nou estat d'Europa”. Monné també argumenta que li és difícil formar part d'un partit al qual no pot defensar plenament des de la seva tasca de regidor a l'Ajuntament d'Olesa.

Renúncia a l’acta

D’altra banda, el secretari d’organització del PSC d’Olesa, Carles Fernández, ha explicat que si bé és cert que la decisió de l'exalcalde Jaume Monné de donar-se de baixa del partit no ha sorprès el si del PSC, des de l'executiva local també creuen que el més “coherent” hauria estat que a banda de la militància del partit també hagués deixat l’acta de regidor.

Redacció / Foto: Arxiu