Margi Gual encapçalarà la candidatura d’ICV de Sant Joan Despí a les pròximes eleccions municipals

Imprimeix

Va aconseguir els avals per a participar a les primàries, i ara haurà de ser ratificada per la Comissió Executiva Local.

Ahir va finalitzar el termini de presentació dels avals per a ser candidat o candidata a les primàries d’ICV de Sant Joan Despí. Margi Gual va aconseguir el suport suficient per ser candidata a encapçalar la formació ecosocialista per a les pròximes eleccions municipals que s’han de celebrar el pròxim maig de 2015. Ara, la Comissió Executiva Local posarà a la seva disposició tots els recursos possibles perquè pugui fer una campanya de recollida de suports per a la votació que s'ha de celebrar el pròxim 8 d'octubre. És per això, que s’organitzaran trobades als diferents barris amb gent propera a la formació política i, a la vegada, amb veïns i veïnes que vulguin conèixer a la candidata i fer arribar les seves preocupacions i inquietuds sobre el seu barri i la ciutat.

BARRI DE L'EIXAMPLE (Cafeteria Poliesportiu Salvador Gimeno) dijous 25 de setembre (19h)

BARRI DE LES PLANES (Cafeteria Caracas) dilluns 29 de setembre (19h)

BARRI TORREBLANCA (Restaurante Bar Sabori) dimecres 1 d'octubre (19h)

BARRI RESIDENCIAL SANT JOAN  (Plaça de l'Estatut) dijous 2 d'octubre (19h)

BARRI CENTRE (El Diamant del Centre Mercè Rodoreda) dilluns 6 d'octubre (19h)

 

Renúncia d’Elena Embuena

D’altra banda, la regidora d'Acció Social i Polítiques d'Igualtat per la coalició d'ICV-EUiA, Elena Embuena, no repetirà com a cap de llista per a les pròximes eleccions municipals. Embuena, des de fa uns mesos, va expressar la seva voluntat de no presentar-se després d’onze anys com a regidora.

Segons Embuena, la raó a la renúncia “és el fet d’entendre la participació política com una responsabilitat de qualsevol ciutadà o ciutadana a dedicar un temps de la seva vida a la seva ciutat, a la defensa del bé comú, d’allò que ha de millorar la vida de les persones. Jo, al llarg de la meva vida, ho havia fet des del món de l’associacionisme i, quan se’m va plantejar la possibilitat de fer-ho des de la institució, de manera visible i a primera línia vaig assumir el repte. Com deia, han estat uns anys de dedicació plena, amb el cost professional, familiar i personal que això comporta”. A més afegeix que “per la meva manera de pensar i d’entendre la política, crec que hi ha d’haver un límit de mandats i la perpetuïtat en un càrrec no fa més que allunyar la institució de la ciutadania. Des d’ICV es demostra, un cop més, la diferència respecte d’altres organitzacions polítiques propiciant la renovació, més encara tenint en compte que en aquests moments la gent al carrer reclama més democràcia i més participació. Així entenc que la meva decisió ha de facilitar que el projecte d’ICV Sant Joan Despí continuï endavant, amb la força i la implicació que ho ha fet amb els més de 35 anys d’ajuntaments democràtics. Ara és l’hora que d’altres persones recullin el testimoni i es renovi la persona que ha de ser cap de llista per afrontar els nous reptes que la societat demanda”.

Redacció / Foto: ICV