El socialisme català s’aplega a la Festa de la Rosa de Gavà

Imprimeix

Enguany van participar Miquel Iceta, primer secretari del PSC, Pedro Sánchez, secretari general del PSOE i el candidat a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni.

Aquest diumenge passat es va celebrar a la Pineda de Gavà la tradicional Festa de la Rosa del PSC. Un acte que va aplegar com a primeres espases com el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, així com el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. També va participar el candidat a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni.

Iceta, va assegurar que l’actual crisi de relacions entre Catalunya i la resta d’Espanya s’explica perquè “Artur Mas és un insensat i Mariano Rajoy un covard. Pedro Sánchez els demanava sensatesa al primer i valentia al segon, així no podem seguir, han de dialogar”. A més va dir que “no hi haurà solució definitiva que no vingui del diàleg, la negociació i el pacte, i sense que la puguin votar els ciutadans”. Durant la seva intervenció Iceta va defensar la reforma federal de la Constitució com “la millor solució” per donar resposta a l’actual crisi de relació entre Catalunya i la resta d’Espanya. “Diuen que nosaltres defenem la tercera via, i vull donar les gràcies a Pere Navarro i Alfredo Pérez Rubalcaba que van obrir aquest camí que serà el que s’imposarà; som el partit de l’acord federal”. Iceta també va senyalar el PP com el principal responsable de la situació actual a través dels seus atacs a l’Estatut, les seves polítiques de recentralització i d’atacs a la diversitat, “i per si fos poc, ara enmig d’aquest embolic, són incapaços d’oferir cap solució, com Ciutadans”. Sobre el paper d’Artur Mas, el líder socialista ha lamentat que el president “s’hagi posat en mans d’ERC i hagi situat el país en un carreró sense sortida”. El primer secretari del PSC va fer una crida a combatre la dreta a Catalunya i Espanya “sense descans” i ha fet una crida a “enfortir el PSC” i preparar bé les eleccions municipals. “Som un partit d’esquerres amb vocació majoritària i de govern, un partit per a canviar les coses, per fer reformes, al servei de la gent, en especial dels treballadors del nostre país, de la gent que viu o vol viure de la seva feina. Un partit socialista, catalanista, federalista, europeista, feminista, apassionat per l’educació i la cultura, un partit de gent de pau, ecologista, solidari i municipalista”.

D’altra banda, Pedro Sánchez, va emplaçar al president de Govern, Mariano Rajoy, a “agafar el toro per les banyes i resoldre aquesta crisi d’Estat” i es va declarar orgullós del socialisme català que “en un moment de xoc de trens heu aixecat la bandera de la concòrdia”. A més va assegurar que “llei, diàleg, acord i votació és la nostra proposta”, amb una aposta decidida per la reforma constitucional, pel reconeixement de la singularitat catalana, i que pugui ser votat. Sánchez va apostar per “un segon gran canvi a Espanya” per oferir “respostes i solucions” als ciutadans. “El nostre partit és un enorme cabal, per on han fluït corrents de compromís i de vida. Ttenim quelcom que compatim rebel·lió davant la injustícia, vam canviar Catalunya quan vam governar i també Espanya, i la tornarem a canviar”.

Redacció / Foto: Arxiu