L’exalcalde de El Papiol, José Guerrero, demana disculpes al consistori

Imprimeix

Va acusar l’Ajuntament i als seus regidors de possible tràfic d’influències.

José Guerrero, exalcalde de El Papiol, ha demanat disculpes en una carta dirigida a l’Ajuntament pel seu escrit on acusava al mateix Ajuntament i als seus regidors de possible tràfic d’influències. Així mateix, s’ha posat a disposició de la institució per a assistir a un Ple Municipal i demanar “disculpes públicament a tots els representants públics que componen l’Ajuntament i que se sentin ofesos pel meu comportament”.

L’Ajuntament li va enviar un “requeriment de rectificació i retractament” després de conèixer el text que havia enviat a la Generalitat de Catalunya on acusava de possible tràfic d’influències a l’Ajuntament del Papiol. L'exalcalde ha contestat amb una carta on demana disculpes i explica com neixen “els errors, equivocacions o interpretacions errònies sobre aquest tema”. L'argument en el qual es basava l’escrit de José Guerrero era des del principi erroni, ja que acusava al consistori municipal de ser l'autor d'una delimitació de zona de protecció del Castell quan aquesta funció és una competència exclusiva de la Generalitat, ja que el Castell és un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). L’escrit afirmava que aquesta delimitació s'havia fet basant-se en interessos comercials, professionals o patrimonials malgrat que la delimitació de la zona no la fa l’Ajuntament sinó l’Institut d’Estudis Catalans i el Consell Assessor del Patrimoni Cultural Català de la Generalitat de Catalunya.

L'alcalde Albert Vilà ja va afirmar en el seu moment que “atacar d’aquesta manera tan gratuïta i temerària la nostra honorabilitat és una línia vermella que no es pot deixar passar. Hi ha gent que diu mentides, difama i a veure què queda dins l’opinió pública, però hi ha línies vermelles que no es poden traspassar. Crec que és una falta de respecte a tot el poble”.

Redacció / Foto: Arxiu