Oposició de CiU Esplugues al projecte del futur tanatori

Imprimeix

Ha presentat les al·legacions al projecte en exposició pública relatiu al “Pla Especial de concreció d’ús i ordenació volumètrica de la parcel·la situada a l’avinguda de Jacint Esteva Fontanet 112”.

Albert Comellas, regidor i portaveu del grup municipal de CiU Esplugues, i Lídia Morera Culebras, també regidora del Grup Municipal de CiU Esplugues, han presentat les al·legacions al projecte en exposició pública relatiu al ‘Pla Especial de concreció d’us i ordenació volumètrica de la parcel·la situada a l’avinguda de Jacint Esteva Fontanet 112’ d’aquesta localitat baixllobregatina, promogut per la societat “Elysius Europa S.L.” i aprovat inicialment en Junta de Govern Local d’aquest ajuntament el 6 de juny de 2014. D’aquesta manera, el grup municipal mostra la seva disconformitat al projecte de tanatori que el consistori vol construir a la plaça de la Constitució.

Segons explica la coalició nacionalista en el document d’al·legacions “els paràmetres d’edificació proposats al “Pla especial” perverteixen els dictats del Pla General Metropolità (PGM) perquè no s’adeqüen al sector on s’ubica ni respecten el traçat de vialitat que el PGM assenyala per a la pròpia rotonda de la plaça de la Constitució” i a més “a la memòria es nega la necessitat d’aportar un pla de mobilitat, quan expressament la reglamentació així ho indica per a nous usos (Decret 344/2006 de regulació dels estudis d'avaluació de la mobilitat generada, article 3 àmbit d’aplicació punt 3.1.c)”. A més, CiU considera que “la “càrrega urbanística” de 300.000 € que figura a l’apartat 9 de la memòria no té cap justificació” i, per tant, “la considera, doncs, un intent de compra de la voluntat del Ple municipal”. Per tant, CiU demana que es procedeixi bé a l’arxiu de l’expedient sense més tràmits o bé a la denegació de la seva aprovació provisional en el Ple de l’ajuntament.

Redacció / Foto: Arxiu