La jutgessa del ‘Cas Mercuri’ imputa els alcaldes que haurien cobrat sobresous irregulars de l’FMC

Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels, queda fora per la seva condició d’aforat al ser diputat al Parlament.

La jutgessa titular del Jutjat d’Instrucció 1 de Sabadell, que investiga l’anomenat cas Mercuri, ha decidit imputar bona part dels alcaldes de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) que presumptament van rebre sobresous justificats com a dietes i desplaçaments. Així doncs, ha començat a notificar les citacions per als interrogatoris, previstos per al setembre. Declararan els alcaldes Jordi San José (Sant Feliu de Llobregat, ICV-EUiA) i Lluís Tejedor (El Prat de Llobregat, ICV-EUiA), l’actual president del Consell Comarcal del Baix Llobregat i regidor de Gavà (PSC), Joaquim Balsera, i els exalcaldes Iván Arcas (Molins de Rei, ICV-EUiA) i Glòria Matas (Torrelles de Llobregat, ERC).

D'altra banda, Manuel Reyes, no declararà, ja que queda fora de les declaracions per la seva condició d’aforat al ser diputat del PP al Parlament de Catalunya. L’alcalde de Castelldefels només pot ser investigat per òrgans judicials superiors, com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya o el Tribunal Suprem.

Resposta dels ecosocialistes

D’altra banda, els alcaldes d'ICV-EUiA que han estat imputats per haver cobrat presumptes sobresous irregulars de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) posaran els seus càrrecs públics i orgànics "a disposició de les assemblees locals i la direcció nacional" del partit. Segons un comunicat, la coalició ecosocialista ha manifestat la seva confiança en "l'honestedat" dels alcaldes imputats, i ha tornat a reiterar el seu suport a la feina que han realitzat en els seus respectius ajuntaments en defensa del municipalisme. La direcció d'ICV-EUiA prendrà una decisió en el marc dels òrgans de govern de la coalició una vegada escoltades les assemblees locals i en espera de la seva primer compareixença davant del jutjat.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix