Eduardo Madina i Jose Antonio Pérez Tapias visiten el Baix Llobregat

Imprimeix

Els dos precandidats a la secretaria general del PSOE van parlar de les seves propostes.

Antoni Poveda, primer Secretari del PSC Baix Llobregat, va rebre ahir la visita de Eduardo Madina i Jose Antonio Pérez Tapias, precandidats a la secretaria general del PSOE que visita la nostra comarca.

Pérez Tapias ha fet una anàlisi de la situació actual on "les polítiques neoliberals que actualment estem patint són l’antipolítica, perquè destrueixen els pilars de la mateixa. Y els socialistes hem de reaccionar, ressituant el partit a l’esquerra, redefinint el nostre compromís, subratllant les nostres polítiques en vermell”. En l'àmbit més concret de les propostes, Pérez Tapias va parlar de la necessitat d'un pacte de rendes, de tornar a posar sobre la taula l'economia social i el cooperativisme en un moment de crisi econòmica com l'actual, i també la banca pública davant una banca que no dóna solucions. "O els socialistes plantem cara a les polítiques neoliberals, o hem perdut la nostra essència, la nostra manera de ser” i va afegir que “l’Estat social és una fita, i com a tal cal reconstruir-lo davant una societat danyada com la nostra, i reformular a partir de les coordenades actuals”. I finalment, Pérez Tapias va destacar la importància del discurs federalista, "un estat federal com a horitzó de l’estat de les autonomies, però a la vegada un estat social, cooperatiu, laic i plurinacional”.

També es va organitzar una trobada amb Eduardo Madina, amb la voluntat de compartir un espai de debat i diàleg. Antoni Poveda, 1r Secretari PSC Baix Llobregat, va agrair a Madina la seva presència per poder compartir amb els i les socialistes de la comarca reflexions entorn a la situació actual del partit i de la societat, i els reptes de futur d'ara en endavant. Poveda va presentar al convidat com "un lluitador, un jove compromès amb els valors que inspiren el projecte socialista". La trobada va comptar amb un centenar de persones d'arreu del territori, on els temes clau han estat el model productiu, l'estructura institucional, el projecte socialista com a generador de noves inèrcies amb els agents socials, i en la recuperació de l'esperit de convivència i de democràcia en la seva màxima expressió. “Volem una societat, un país, amb una nova manera d’entendre la convivència, i això els socialistes sempre hem estat clau. Y això, el PSC sempre ha estat fonamental a Catalunya”, va explicar. “La dreta vol aconseguir que deixem de ser ciutadans per convertir-nos en consumidors de drets. No ens equivoquem, tenim un projecte, un programa de transformació de gran profunditat”, va afegir. Referent als nous reptes, Madina va parlar de la necessitat d'un programa de propostes curt, amb un diagnòstic, una cosmovisió clara i mesures de compliment irrenunciables. Aquest programa s'ha de caracteritzar, en paraules del pre candidat, en primer lloc pel model de competitivitat i model productiu, on l'esforç i el talent al servei del país. “El socialisme va néixer de la interpretació del model productiu d’una època, mentre altres van créixer interpretant el benefici. Ara hem de tornar a fer-ho i situar-nos en el nou model que avui, el nostre país, necessita”, va dir Madina. En segon lloc, Madina va proposar blindar l'educació i la sanitat a la Constitució Espanyola, garantint uns mínims d'inversió del PIB per a què "en nous cicles econòmics com l’actual, ningú torni a desfer aquells pilars que han fet d’aquest país un país de progres”. I en darrer lloc, cal prioritzar la convivència: “La pluralitat és un actor positiu en el nostre país, i el PSC sempre ha estat un model en aquest sentit.”

Redacció / Foto: PSC Baix Llobregat