ICV-EUiA de Sant Feliu durà al Ple de juny el Referèndum sobre la República

Imprimeix

El grup municipal ecosocialista presentarà una moció per demanar una reforma constitucional i la convocatòria d’un Referèndum sobre el model d'Estat.

ICV-EUiA-ISF durà al pròxim Ple municipal de juny el dret a decidir sobre la forma d'Estat, igual que va fer al ple de gener sobre el dret a decidir del poble català, "perquè no acceptem un relleu automàtic del cap de l'Estat mitjançant una Llei orgànica, sense obrir l'oportunitat democràtica de consultar la ciutadania i, debatre i decidir sobre el model d'Estat", ha expressat Lídia Muñoz, portaveu del Grup Municipal i presidenta d'ICV Sant Feliu. La coalició vol anar més enllà de la successió i començar a treballar amb entitats i organitzacions socials per sumar forces que contrarestin la majoria absoluta del PP i altres forces que sumaran per aprovar la llei orgànica que cal per regular la successió ràpidament, evitant qualsevol debat entre monarquia o república.

Segons el comunicat d’ICV-EUiA, el model que ha regnat a l'Estat espanyol els darrers 40 anys s'ha demostrat esgotat i accentuat pel fet que moltes generacions no l'han pogut escollir. "Demanda la reforma constitucional i la convocatòria d'un referèndum on sigui la ciutadania qui decideixi lliurement amb els seus vots tot allò que afecta les seves vides i on puguin acordar quin sistema polític, quin model econòmic, i quin model de societat desitgen", ha manifestat Manuel Leiva, coordinador d'EUiA Sant Feliu.

Per tot això es presentarà aquesta moció perquè "la nostra coalició, que sempre ha combinat el suport a les mobilitzacions a peu de carrer amb el treball des de les institucions, reclama la necessitat d'un referèndum que manifesti la voluntat real de la gent", afirma Jordi San José, l'alcalde.

Redacció / Foto: Arxiu