CCOO i ICV recorden la Vaga de la Solvay de fa quaranta anys

Imprimeix

Es realitzarà un acte commemoratiu a l’Auditori del Centre Cultural de Martorell aquest dijous 12 de juny (19.30 hores).

L’Auditori del Centre Cultural de Martorell serà escenari, aquest dijous 12 de juny, de l’acte commemoratiu de la Vaga de Solvay de l’any 1974. L’acte, organitzat per CCOO i ICV, serà presentat per Xavi Gómez, coordinador local d’ICV, i intervindran Cesc Baltasar, exconseller de la Generalitat de Catalunya, i Paco Español, extreballador de Solvay, dues de les persones que van tenir un gran protagonisme en la lluita sindical a la vaga i en altres lluites sindicals. A més, es projectarà divers material audiovisual editat i muntat per Domingo Arribas, sindicalista de CCOO.

Tant el sindicat com la formació ecosocialista volem recordar aquella lluita, que va significar la visualització de l'acció sindical i obrera a la zona nord de la nostra comarca, i que també va ser el desencadenant per a millorar les condicions laborals de les plantilles de les empreses del moment. Segons el seu comunicat “ara, més que mai, volem donar a conèixer aquella part de la història, sovint oblidada, ja que representa tot un exemple de lluita i organització que en els temps actuals cal prendre com a referència.”

Cal recordar que el 29 de maig 1974, en el marc d'una revisió salarial del conveni col·lectiu, la plantilla de Solvay va fer una vaga de 53 dies, fins al 19 de juliol, enmig de la qual es va desenvolupar durant els primers dies de juliol, la Vaga General de la comarca, en solidaritat amb els conflictes d'Elsa i Solvay i la negociació del conveni del metall en el Baix Llobregat.

Redacció / Foto: Arxiu