Valoració del PSC dels resultats electorals al Parlament europeu

Imprimeix

Agraïment a la confiança de la ciutadania de la comarca

Les eleccions al Parlament Europeu d’ahir han tingut lloc en un context polític de creixent fragmentació política a Catalunya i Espanya. Els comicis han estat marcats per les polítiques de retallades del Govern Rajoy a Espanya i la falta de diàleg entre els Governs de Catalunya i Espanya. Analitzant els resultats electorals provisionals, podem deduir que la ciutadania ha exercit el seu dret a vot més en clau de política nacional que en clau europea.

En aquest sentit, els partits hem de fer autocrítica i fer més pedagogia del projecte europeu donat que les eleccions d’ahir eren cabdals per decidir i avançar sobre quin model d’Europa volem: l’Europa de les retallades i l’austericidi o una Europa més social i de les persones.

Malauradament, el PSC del Baix Llobregat no estem satisfets amb els resultats a nivell continental on el Partit Popular Europeu ha revalidat la seva majoria al si del Parlament Europeu. Lamentem també l’auge de partits xenòfobs i euroescèptics que van contra el projecte europeu i no aporten cap solució als reptes que avui tenim plantejats.

El resultat també ens ha estat advers a Catalunya i Espanya. A la comarca del Baix Llobregat, però ens mantenim com a força més votada amb el 20,31% dels vots.

Segons Antonio Poveda, primer Secretari del PSC del Baix Llobregat, “el PSC del Baix Llobregat mantenim la nostra vocació europeista i municipalista, seguirem treballant per oferir a la ciutadania un horitzó de progrés, llibertat i justícia social, tant des dels municipis com a la Unió Europea.”

Volem agrair la dedicació i la tasca de la nostra militància, simpatitzants, interventors i apoderats que han contribuït a que la nostra comarca ens mantinguem com a la força més votada.

PSC Baix Llobregat