Ernest Urtasun reivindica polítiques de recuperació de la memòria històrica

Imprimeix

El candidat d’ICV-EUiA a les pròximes eleccions europees va participar en un dinar popular a Molins de Rei.

El candidat ecosocialista va visitar Molins de Rei on va participar en un dinar popular organitzat per Iniciativa per Molins i en una xerrada sobre memòria històrica amb l’historiador Marià Hispano. Urtasun, que va dir sentir-se hereu del PSUC, va situar el gran risc d’aquestes eleccions en la desmobilització de l’electorat d’esquerres, “al que hem de fer entendre que totes les decisions que es prenen a casa nostra, tenen un context europeu” i va recordar que Espanya és l’únic país de la UE que no va construir la seva democràcia a partir de la derrota del feixisme, fet que li dóna unes característiques especials; “Espanya és el segon país del món en fosses comunes sense obrir, tan sols per darrere de Cambodja. Això és intolerable i des d’ICV-EUiA lluitarem des del Parlament europeu per l’obertura de les fosses i la seva dignificació, així com pel manteniment dels llocs emblemàtics de la memòria democràtica del nostre país”. També va explicar que en les pròximes eleccions europees “cal un vot de ruptura i esperança per canviar de règim” i va criticar l’estat espanyol per la seva “política de la desmemòria”. Finalment, Urtasun va reivindicar la “defensa de la cultura republicana”, com un llegat del PSUC que ICV-EUiA sempre ha defensat.

D’altra banda, el candidat d’ICV-EUiA a les pròximes eleccions europees va assegurar que “aquestes eleccions van del deute o els nostres drets i nosaltres ho tenim clar: volem l’Europa dels drets i l’única manera de sortir de la crisi és renegociant les condicions del deute que ens ofega” i ha assegurat que  “necessitem tornar a lluitar pel somni europeu i enfortir l’esquerra europea”.

Posteriorment, a Sant Joan Despí, ICV-EUiA va rebre la visita del dirigent de Syriza, Stavros Karagkounis, que es va aturar al Baix Llobregat en la seva gira de suport a ICV-EUiA.

Redacció / Foto: ICV-EUiA