Ernest Urtasun reivindica polítiques de recuperació de la memòria històrica

El candidat d’ICV-EUiA a les pròximes eleccions europees va participar en un dinar popular a Molins de Rei.

El candidat ecosocialista va visitar Molins de Rei on va participar en un dinar popular organitzat per Iniciativa per Molins i en una xerrada sobre memòria històrica amb l’historiador Marià Hispano. Urtasun, que va dir sentir-se hereu del PSUC, va situar el gran risc d’aquestes eleccions en la desmobilització de l’electorat d’esquerres, “al que hem de fer entendre que totes les decisions que es prenen a casa nostra, tenen un context europeu” i va recordar que Espanya és l’únic país de la UE que no va construir la seva democràcia a partir de la derrota del feixisme, fet que li dóna unes característiques especials; “Espanya és el segon país del món en fosses comunes sense obrir, tan sols per darrere de Cambodja. Això és intolerable i des d’ICV-EUiA lluitarem des del Parlament europeu per l’obertura de les fosses i la seva dignificació, així com pel manteniment dels llocs emblemàtics de la memòria democràtica del nostre país”. També va explicar que en les pròximes eleccions europees “cal un vot de ruptura i esperança per canviar de règim” i va criticar l’estat espanyol per la seva “política de la desmemòria”. Finalment, Urtasun va reivindicar la “defensa de la cultura republicana”, com un llegat del PSUC que ICV-EUiA sempre ha defensat.

D’altra banda, el candidat d’ICV-EUiA a les pròximes eleccions europees va assegurar que “aquestes eleccions van del deute o els nostres drets i nosaltres ho tenim clar: volem l’Europa dels drets i l’única manera de sortir de la crisi és renegociant les condicions del deute que ens ofega” i ha assegurat que  “necessitem tornar a lluitar pel somni europeu i enfortir l’esquerra europea”.

Posteriorment, a Sant Joan Despí, ICV-EUiA va rebre la visita del dirigent de Syriza, Stavros Karagkounis, que es va aturar al Baix Llobregat en la seva gira de suport a ICV-EUiA.

Redacció / Foto: ICV-EUiA

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
108

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix