El consolat de Moldàvia a Barcelona s’instal·la a Viladecans

Imprimeix
Divendres es farà l’acte protocol·lari d’inauguració de la nova seu amb la presència de l’ambaixador d’aquesta república.
Aquest divendres 11 d’abril s’inaugurarà el nou consolat de Moldàvia a Barcelona. L'ambaixador d’aquesta república a Espanya, Valeriu Gheorghiu, presentarà al viladecanenc Jaume Planas Debés com a nou cònsol d'aquesta república a Barcelona. L'acte tindrà lloc a l'Ateneu d'Entitats Pablo Picasso de Viladecans, equipament municipal situat molt a prop de la seu del nou consolat, al número 75 de la carretera de Sant Climent.

A la presentació assistiran nombroses autoritats, encapçalades per l'alcalde Carles Ruiz; el subdelegat del Govern a Catalunya, Emilio Ablanedo; la subdirectora general de Relacions Exteriors de la Generalitat, Francesca Guardiola; el director general per a la Immigració, Xavier Bosch, i el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls.

L'acte començarà a les 16.30 hores, amb una visita a les oficines del consolat. A les 17 hores, la delegació es traslladarà a la sala principal de l'Ateneu d'Entitats Pablo Picasso, on tindrà lloc l'acte protocol·lari de presentació del nou cònsol.

El consolat de Barcelona és la primera oficina honorària que obre l'ambaixada moldava a Espanya, després de portar gairebé tres anys funcionant a Madrid. És també el primer consolat de la història que s'instal·la a Viladecans. Les dues oficines moldaves treballen per potenciar les relacions polítiques i econòmiques entre aquesta república d'est d'Europa i la Unió Europea. La UE i Moldàvia van rubricar, el 29 de novembre de 2013, un acord d'associació i de lliure comerç.

Redacció / Foto: Arxiu