L’Ajuntament de Sant Esteve, en defensa del seu jutjat de Pau

Imprimeix
La moció va ser aprovada per tots els grups municipals, excepte el PP que va abstenir-se.
La modificació de la legislació que regula la justícia de proximitat que prepara el Govern de l’Estat pot suposar la supressió dels partits judicials i el tancament dels jutjats de pau, com el Jutjat de Primera Instància de Martorell i el jutjat de Pau de Sant Esteve.

Davant d’aquesta possibilitat, l’Ajuntament sesrovirenc ha aprovat una moció del grup de Govern de PSC i Entesa, en defensa de la justícia de proximitat i per la continuïtat d’aquests jutjats. La moció va ser aprovada per tots els grups municipals, excepte el PP que va abstenir-se. El document insta el Ministeri de Justícia a revisar el nou Mapa Judicial i que atengui la Justícia de proximitat, tant pel que fa a les instal·lacions i dependències com a l’agilitat i la modernització de la judicatura.

En el cas de Sant Esteve Sesrovires, el Jutjat de Pau presta servei als 7.500 sesrovirencs i també als 3.000 interns dels centres penitenciaris de Brians 1 i 2, i és l’intermediari entre els jutjats superiors i els ciutadans.

La reforma preveu centralitzar els jutjats a les capitals de província, per la qual cosa, per qualsevol gestió judicial caldrà desplaçar-se a Barcelona. Així mateix, planteja la gestió del Registre Civil per part de registradors de la propietat, amb el corresponent cost per als ciutadans. A tot l’Estat el nombre de registradors és de 800 mentre que de jutjats de Pau n’hi ha a gairebé tots els municipis.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires