Manuel Reyes: “ICV-EUiA va convertir el Ple en un circ mediàtic”

Imprimeix
L’alcalde de Castelldefels no té intenció “de perdre ni un minut en parlar amb el president del govern de les mocions que es van aprovar. El que m’interessa són els problemes que tenen els ciutadans, que són de la meva competència”.
L’Ajuntament de Castelldefels va aprovar en el Ple de la setmana passada dues mocions davant l’oposició de l’equip de govern del PP que, actualment, es troba en minoria després que CiU decidís trencar el pacte entre les dues formacions polítiques. Una de les mocions va ser la llei de reforma de l’avortament, i l’altra la Llei Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL), ambdues aprovades per l’executiu de Mariano Rajoy. Les dues mocions van ser impulsades per a ICV-EUiA i van tenir el suport dels altres grups municipals.

Així doncs, Manuel Reyes, que governa la segona alcaldia més important que té el PP a Catalunya després de Badalona, es va trobar en una situació difícil, ja que haurà de demanar la retirada de la llei de l’avortament impulsada pel seu mateix partit i, a més, s’haurà de sumar al recurs d’inconstitucionalitat davant del Tribunal Constitucional per l’LRSAL.

Politització
L’alcalde de Castelldefels considera que “en les dues mocions que es van presentar hi ha un clar interés de polititzar la situació que es viu al municipi. No és la primera vegada que es presenta la moció de l’avortament, ja que anteriorment va ser rebutjada. Aquesta vegada, ICV-EUIA, que no té un clar líder al capdavant, va aprofitar la presència de Dolors Camats per presentar la moció. Una senyora que sorprèn pel seu interés amb la política local, ja que sembla haver agafat funcions de regidora quan ella és diputada al Parlament de Catalunya, i considero que s’hauria de preocupar més de treballar per tots els catalans”. A més, el també Diputat al Parlament de Catalunya manifesta que “crec que la moció contra la llei de l’avortament és una clara mostra de la falta d’eficiència dels ecosocialistes. ICV-EUiA va convertir el Ple en un circ mediàtic”.

 
Un tràmit burocràtic
A més, Reyes critica l’actitud del PSC i ICV-EUiA a l’Ajuntament de Castelldefels manifestant “que els dos grups no es preocupen dels problemes reals de la ciutadania. Els hi falten propostes i ho volen substituir amb donar titulars als mitjans de comunicació d’àmbit català i nacional polititzant el seu discurs i convertint l’Ajuntament de Castelldefels en un parlament autonòmic o espanyol” i afegeix que “faré el tràmit burocràtic enviant a Madrid un certificat el que es va aprovar en el Ple. Però no perdré ni un minut per parlar amb el president del govern d’aquests temes. El que m’interessa són els problemes que tenen els meus ciutadans, que són de la meva competència.”

Marxa contra l'Atur
D’altra banda, considera que la Marxa contra l’Atur, que va tenir el punt de sortida a Castelldefels i que va recorre tot el Baix Llobregat durant la setmana passada finalitzant al Parlament de Catalunya, “havia d’haver començat a Sant Vicenç dels Horts, un dels municipis que té el nombre més alt d’aturats de la comarca. Sorprèn que hagin començat en el meu municipi, que està entre les poblacions del Baix Llobregat amb un índex d’aturats més baix”.

Racionalització
Manuel Reyes també va voler parlar també amb La Premsa del Baix de la Llei Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL), l'altra moció que es va aprovar en el Ple. L’alcalde explica que “no es pot dir que aquesta reforma vagi contra el municipalisme, ja que el PP governa més del cinquanta per cent dels municipis d’Espanya i, per tant, està fora de tota lògica que faci una llei en contra. És de sentit comú. És una reforma que no té previst recentralitzar competències que podrien perjudicar els ajuntaments. Considero que garantirà el finançament dels plans de barri. Farà, a més, que no torni a passar els problemes que han tingut molts municipis amb les escoles bressol i el seu problema de finançament. Amb aquesta llei es donaran solucions”.

Reyes va més enllà i diu que “el que els preocupa tant al PSC com a ICV-EUiA és que es redueixin els seus sous. No pot ser que hi hagi alcaldes que cobrin més que el president del govern. Penso que s’ha de ser exemplaritzant davant el ciutadà. A més, es clarificarà les competències i es reduiran les tasques de les diferents administracions. Els diners que es donaran seran els adequats per exercir les competències”. El diputat està convençut que “el recurs davant del Tribunal Constitucional no prosperarà. Hi ha 107 municipis a Catalunya que s’han quedat fora del Fons de Cooperació Local, i el PSC i ICV-EUiA no fan cap proposta perquè hi hagi una solució. L’Ajuntament de Castelldefels és un dels afectats, ja que deixa d’ingressar 220.000 euros. Precisament, en aquest tema, no he vist cap tipus de bel·ligerància dels partits d’esquerra del municipi.”

Finalment, Manuel Reyes manifesta la seva intenció de finalitzar la legislatura tot i que està en minoria: “De fet tres de les quatre capitals del provincial a Catalunya estan governades en minoria i no passa absolutament res. Nosaltres seguirem treballant per treure el nostre programa endavant”.

Redacció / Foto: Arxiu