L’alcaldessa de Gavà Raquel Sánchez presenta un nou organigrama municipal

Imprimeix
Es dividirà en quatre àmbits: Presidència, Serveis Generals i Promoció Econòmica; Àmbit de Serveis a la Persona; Àmbit d’Igualtat i Ciutadania, i Àmbit de Governació, Via Pública, Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat.


Per a l’alcaldessa, el nou cartipàs representa “una reorganització moderada de l’estructura municipal, una estructura que, en aquests anys que portem de mandat, ens ha servit per respondre i per atendre les necessitats de la ciutadania de Gavà d’una manera propera i eficaç”. Raquel Sánchez afegeix que “amb aquesta organització posem els mecanismes per acomplir els nostres compromisos amb la ciutadania, amb Gavà. He volgut reforçar, potenciar aquells àmbits que han de suposar la culminació d’aquests projectes, però també fer un replantejament en la manera com abordem determinades polítiques, sobre tot aquelles que tenen a veure amb les persones”.

Àmbit de Presidència, Serveis Generals i Promoció Econòmica
Presidit per la segona tinenta d’alcalde, Apolonia Herrera. Tindrà la responsabilitat de gestionar la política de la Hisenda municipal (programació econòmicofinancera i concessions i autoritzacions de domini públic, entre d’altres atribucions); les polítiques de coordinació i modernització municipal; les polítiques de Promoció Econòmica (Centre de Recursos a l’Empresa, comerç, turisme, ocupació i formació i mercats municipals), administració dels serveis de l’Alcaldia; la Gestió de Recursos Humans i les Relacions Institucionals i internacionals. Aques àmbit també es farà càrrec de l’elaboració d’estudis i d’indicadors de gestió municipal i de l’Oficina Municipal de Seguiment de l’Aeroport.D’aquest Àmbit depenen la Regidoria de Promoció Econòmica, a càrrec de Jordi Jiménez, i la Regidoria de Relacions Institucionals, atribuïda a Joaquim Balsera.

Àmbit de Serveis a la Persona
Presidit pel primer tinent d’alcalde Víctor Carnero. Aquest Àmbit coordinarà les polítiques adreçades a les persones, per garantir el seu desenvolupament personal i el seu benestar, i a les famílies. També gestionarà les polítiques de promoció de la cultura, l’esport i la dinamització associativa; així com la implementació de les polítiques municipals d’habitatge, del programa de Regidories de Barri, i del Pla Serralada de les Ferreres.

Àmbit de Serveis a la Persona en depèn la Regidoria d’Educació
A mans de Laura Barrufet, que es farà càrrec del programa Gavà Educa. També coordinarà les polítiques de gent gran i de gestionar la xarxa d’equipaments destinats a aquest col·lectiu. Laura Barrufet, que va prendre possessió de l’acta de regidora el passat 15 de febrer, també es farà càrrec de la Regidoria de barri de la Sentiu i Bruguers. A l’Àmbit de Serveis a la Persona també s’adscriu la Regidoria de Cultura i Esports, amb Miquel Àngel Díaz al capdavant; i la Regidoria de Participació i Civisme, amb German Agustí.

Àmbit d’Igualtat i Ciutadania
Presidit per la tercera tinenta d’alcalde, Emma Blanco, dirigirà, coordinarà i impulsarà les activitats i serveis relacionats amb les polítiques d’Igualtat; de Nova Ciutadania i Convivència; Drets Civils i Drets Humans; Cooperació, Pau i Solidaritat; Usos del Temps i Programa de Conciliació; Mediació; Joventut; Educació de persones adultes, i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

Àmbit de Governació,Via Pública, Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat
Presidit pel quart tinent d’alcalde, José Obispo. Gestionarà llicències i comunicacions ambientals i recreatives; els serveis d’inspecció municipal; el planejament i gestió urbanística; Sanitat; Consum; obres municipals ordinàries; plans d’obres i serveis; Cementiri; programes de sostenibilitat municipal; parcs i jardins; transport públic i mobilitat; manteniment i serveis municipals; Policia Municipal; Protecció Civil i Agricultura. A l’Àmbit s’adscriu la Regidoria de Sostenibilitat i Patrimoni Natural, a càrrec de Francisco Javier García Galcerán.

Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà