El Consell Comarcal insta al Ministeri a reiniciar les obres de la variant de Vallirana

Imprimeix
A més demana que es compleixin les previsions d’inversió per als anys següents per tal que l’obra pugui acabar-se sense noves interrupcions.  
El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha pogut constatar que en la llei de Pressupostos Generals de l’Estat de l’any 2014 aprovada per les Corts Generals, hi ha una millora relativa en la previsió d’execució de l’autovia B-24 i la variant de Vallirana davant del que recollia el projecte inicial dels pressupostos de l’Estat.

La millora que s’ha detectat ha tingut una evolució que es veu reflectida en les dades següents: 

Any

Projecte PGE 2014

Esmena Partit       Popular

Llei PGE 2014

Aprovació Final

2014

0€

200.000€

200.000€

2015

0€

23,605M€

23,605M€

2016

23.605M€

1,758M€

25,363M€

2017

25.363M€

4,466M€

29,830M€


Des del Consell Comarcal ja es va reclamar que l’esmena de millora inclogués tant l’avançament del començament de l’obra el 2014, com que es complís el compromís adquirit pel secretari d’Estat en la reunió mantinguda a Madrid amb el Consell Comarcal al mes de juliol. En aquesta reunió a la qual hi van assistir els vicepresidents del Consell Comarcal, Lourdes Borrell i Jordi Milà es va cordar que un cop començada l’obra, aquesta s’acabaria. Això vol dir que hi hauria la dotació pressupostària anual suficient, al voltant dels 25 milions, fins que l’obra estigués finalitzada, un requeriment que l’esmena del Partit Popular no incloïa. 

Gairebé 1.000 dies aturats
Finalment, encara que la petició d’avançar les obres no ha estat inclosa pressupostàriament, la modificació de la previsió d’inversió pressupostaria sí que suposa una millora en les expectatives de finalització d’una obra que actualment es troba aturada des de fa 925 dies. Aquesta situació provoca greus perjudicis en la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Vallirana i sobre la mobilitat de les poblacions de l’entorn i també sobre l’activitat econòmica.
L’Ajuntament de Vallirana, el Consell Comarcal i la resta de municipis afectats han reclamat des de fa anys a l’administració de l’Estat, responsable d’aquesta obra, els esforços necessaris per donar continuïtat al projecte. 

El Consell Comarcal del Baix Llobregat reitera un cop més la petició que les obres es reiniciïn durant aquest any 2014 i que es compleixin les previsions d’inversió per als anys següents per tal que l’obra pugui acabar-se sense noves interrupcions, eliminant així els perjudicis que actualment suporten les poblacions d’aquell entorn.

Redacció / Foto: Arxiu