ICV-EUiA critica que CiU i ERC hagin rebutjat blindar l'Hospital de Viladecans, enfront del privat de Sant Boi

Imprimeix
Els ecosocialistes estan en contra d’una aliança entre els dos centres sanitaris, ja que “obriria la porta al trallat de serveis a aquest centre privat”.
 
La formació ecosocialista ha manifestat, mitjançant un comunicat, que cal que es garanteixi que els serveis de l’Hospital públic de Viladecans no es derivaran al privat de Sant Boi de Llobregat: “Aquest punt no es va aprovar, a causa dels vots en contra de CiU i ERC.” 

 
Precisament la comissió de Salut va debatre aquest dijous tres propostes de resolució sobre l’hospital de Viladecans, amenaçat pels plans del departament de Salut de traslladar part dels serveis al de Sant Boi de Llobregat. Una de les tres propostes debatudes, presentada per ICV-EUiA, va ser la de “no realitzar l’aliança estratègica amb l’Hospital de Sant Boi”. Aquesta aliança, segons la formació ecosocialista, és la que “obriria la porta al trasllat de serveis a aquest centre privat que, a més, no és tan fàcilment accessible com el viladecanenc. I aquesta proposta és la que CiU i ERC no van aceptar”. La regidora d'ICV Viladecans, Encarna Garcia, considera que CiU i ERC aposten obertament per un canvi de model sanitari, que aposta “per buidar la pública a favor de la privada o concertada. En això mai hi estarem d'acord.”  

 
D’altra banda, la coordinadora d'ICV Baix Llobregat i regidora de Castelldefels, Candela López, valora l'acord positivament "en el sentit de que ha estat un acord unitari per desencallar un tema de vital importància per a la comarca". No obstant això, López també critica que "CiU i ERC apostin per un model sanitari que no és el nostre". La regidora també ha advertit que ICV-EUiA farà seguiment dels acords presos per comprovar si es compleixen.

 
Redacció / Foto: ICV-EUiA