Casals: “La reforma de l’Administració local és l’atac més gran a l’estat del benestar des de la restauració de la democràcia”

El secretari executiu de Territori i Política Municipal de CDC i Alcalde de Molins de Rei s’afegeix al recurs en defensa de l’autonomia local que es presentarà a nivell estatal al Tribunal Constitucional.
El secretari executiu de Territori i Política Municipal de CDC i alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha assegurat que Convergència i Unió s’afegeix al recurs en defensa de l’autonomia local perquè considerem que la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) del Govern espanyol és un atac directe a la democràcia, i l’atac més gran a l’estat del benestar des de l’inici d’aquesta”. Casals ha recordat que “els ajuntaments són els que tenen un contacte més directe amb els ciutadans i els seus problemes i amb la reforma de l’administració local l’Estat espanyol està traient les principals competències en matèria de serveis socials,  educació,  ocupació i promoció econòmica, que són les més necessàries que han de tenir els ajuntaments en moments de crisi, per ajudar la gent que ho està passant més malament”. I ha subratllat que “volen acabar amb els ajuntaments, però l'administració que sobra a Catalunya és l'estat, no els ajuntaments.

Després de la reunió d’ahir al matí a Madrid, on hi ha participat una delegació de Convergència i Unió formada pel secretari executiu de Territori i Política Municipal de CDC, Joan Ramon Casals; el vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Mataró, Joan Móra; el senador de CiU, Manel Plana i  la diputada de CiU al Congrés, Carme Sayós; així com altres partits polítics, els grups parlamentaris del PSOE, Izquierda Plural i UPyD; i diputats de Coalició Canària i alcaldes d’arreu de l’Estat espanyol, han decidit presentar el recurs al Tribunal Constitucional en contra de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) que va aprovar el govern del PP.

Per garantir la viabilitat d’aquest recurs, CiU aporta més de 500 ajuntaments, dels 1.160 i una representació de 4 milions de persones dels 7 milions que són necessaris per presentar aquest escrit. Casals ha recordat que “som la segona força de l’Estat que aportem més ajuntaments, i qui liderarà aquest procés serà l’Ajuntament de Barcelona perquè és el més gran dels que presenten el recurs”.

Joan Ramon Casals ha recordat que, “a banda d’aquesta iniciativa a nivell estatal, el govern de la Generalitat també presentarà un recurs en contra de la reforma local del PP, i el Parlament de Catalunya està tramitant una llei pròpia de governs locals. Aquesta normativa permetrà blindar la competència exclusiva de la Generalitat en matèria de règim local i evitar la imposició d’un model com el que planteja la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració local del Govern espanyol”. La reforma del règim local a Catalunya era una qüestió pendent que ha esdevingut absolutament necessària després de l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, i encara ha agafat més força després de l’aprovació de la LRSAL.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix