Suport majoritari d’ICV del Baix Llobregat a Ernest Urtasun

Imprimeix
La candidatura guanyadora va rebre el 66’57% dels vots del militants comarcals del partit ecosocialista, pel 32’6% de Salvador Milà.

Ernest Urtasun serà el candidat d’ICV a les pròximes eleccions al Parlament Europeu. Així es va anunciar al Consell Nacional de la formació ecosocialista que va tenir lloc dissabte passat. Urtasun va aconseguir un 64’44% dels vots, mentre que l’altre candidat, el diputat Salvador Milà, va obtenir un 33’68%.

Al Baix Llobregat, amb una participació del 62’1% de la militància, el Salvador Milà va obtenir el 32’6% dels vots, mentre que l'Ernest Urtasun va rebre el suport del 66’57% restant. La participació a la comarca va ser tan sols del 6,1%, que majoritàriament també va apostar per la candidatura de l'Ernest Urtasun.

Tejedor, a favor d'unificar el municipalisme
L'Alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, va participar en l'assemblea de la Federació Municipis de Catalunya (FMC) on ha fet una crida a unificar el municipalisme per defensar millor els drets de les persones. "Podem ser més forts i defensar millor els drets de les persones des de la unitat de la FMC i l'ACM i els partits i coalicions polítiques, començant per CiU i PSC que ostenten la presidència de les entitats municipalistes i de les principals alcaldies de Catalunya", va assegurar Tejedor que va pronosticar que "el 2014 serà any molt complex pels Ajuntaments i la ciutadania". A més, el portaveu d'ICV-EUiA-EPM a la FMC va manifestar que la “situació social dels municipis i les reformes locals de l'Estat fan que cada cop tinguem menys possibilitats de promoure la participació ciutadana efectiva i que els propis electes locals tinguin menys capacitat de participació en els debats i en la definició i la gestió de les polítiques públiques.”

Redacció / Foto: FCLLP